Jan Smit stopt met christelijke nieuwssite Alpha Online

Alphaonline.nl was een van de eerste websites met christelijk nieuws. Initiatiefnemer Jan Smit heeft vele jaren gewerkt aan de nieuwsvoorziening. Vandaag maakte hij op de site bekend dat hij gaat stoppen met het platform, de belangrijkste reden: ‘de grote afname van bezoekers-aantallen’.

Jan Smit: ‘Na 10 jaar ‘in de lucht’ te zijn geweest sluit Alpha Online binnenkort haar website. Door de vele veranderingen op internet, de opkomst van Social Media en toename van websites die ook christelijk nieuws zijn gaan verspreiden en de grote afname van onze bezoekers-aantallen houden wij het nu voor gezien. Het domein van Alpha Online zal binnenkort eerst nog doorverwijzen naar de website van Stichting Traveling Light, die regelmatig ook acties heeft voor Teen Challenge projecten in Europa.’

Smit was in de jaren ’90 hoofdredacteur van de krant Alpha Christelijk Nieuws. De afgelopen 10 jaar was hij webmaster en hoofdredacteur van de online editie: Alpha Online – een online Christelijk nieuwsblad.

Hij volgde met grote belangstelling het nieuws van het christelijke erf en wilde via zijn christelijke nieuwswebsite Alpha Online het nieuws van christelijke kerken, bedrijven en organisaties voor het voetlicht brengen van een zo’n groot mogelijk publiek.

De website werd gestart in 2005. In 2010 organiseerde Smit een Netwerkdag rond Alpha Online in verband met de oprichting van een nieuwe stichting van waaruit het werk gedaan werd. Alpha Online wilde destijds ook actieve partnerschappen aangaan met bedrijven en organisaties. De samenwerking die eigenlijk alle deelnemers aansprak werd tijdens deze netwerkdag ook genoemd door bestuurslid Hans Tims. Hij benadrukt dat iedere partner op haar eigen manier de liefde van Jezus wil verspreiden en dat men juist in die verscheidenheid met elkaar kan samenwerken. ‘Stichting Alpha Online is een middel om de boodschap van het evangelie in alle variëteit bij mensen te brengen en die boodschap is veel breder dan wijzelf kunnen bedenken.’

Jarenlang werd de site goed bezocht. Enkele tienduizenden kwamen maandelijks kijken op het nieuwsplatform. Het bezoekersaantal is de laatste jaren gaan dalen. Ook het aantal nieuwsberichten dat geplaatst werd door de redacteur daalde gestaag. Smit heeft dit jaar nog enkele videogesprekken met medewerkers van goede doelen en andere interessante organisaties op de site gezet, maar ook hier vielen de bezoekersaantallen tegen.

Vandaag heeft Jan Smit een punt gezet achter zijn project Alpha Online. De site zal tijdelijk doorverwijzen naar de website van Stichting Traveling Light, die regelmatig acties heeft voor Teen Challenge projecten in Europa. De link naar deze organisatie is niet toevallig: Smit is jaren in dienst geweest van Teen Challenge.

Teen Challenge is een internationale organisatie, die zich onder meer bezighoudt met evangelisatie onder jongeren en hulp aan drugsverslaafden en randgroepjongeren. Teen Challenge ontstond in 1958 uit het evangelisatiewerk van David Wilkerson onder randgroepjongeren in New York.

Redactie christelijknieuws.nl

15-06-2015
Media
https://www.alphaonline.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies