Christenen moeten samen een vuist maken voor een duurzame samenleving

In reactie op de encycliek van paus Franciscus wil de ChristenUnie met kerken en christelijke organisaties om tafel tijdens een Groene Synode. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber wil tijdens de Groene Synode het gesprek aangaan over de manier waarop christenen gehoor kunnen geven aan de oproep van de paus om verantwoord met de aarde om te gaan.

Doel van de Groene Synode is om als christenen nog sterker gezamenlijk op te trekken bij het werken aan duurzaamheid.

De paus roept in de encycliek gelovigen en niet-gelovigen op om te strijden tegen klimaatverandering. Onverschilligheid past daar niet bij. “De paus durft de vinger op de zere plek te leggen,” zegt ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. “Ik wil dat zijn oproep om onze levensstijl te veranderen niet alleen tot nadenken stemt, maar ook leidt tot actie. De Groene Synode is bedoeld om dat concreet te maken. Christenen moeten samen een vuist maken voor een duurzame samenleving.”

Dik-Faber wil onder meer kerken en christelijke organisaties uitnodigen voor de Groene Synode. “Er is veel wat we als christenen kunnen doen,” zegt Dik-Faber. “Tegengaan van voedselverspilling, minderen van afval, hergebruik van grondstoffen en overtappen op duurzame energie. Op die gebieden moeten we samen stappen blijven zetten.”

ChristenUnie
© Henk-Jan Oudenampsen
16-06-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies