Dorcas organiseert Actie Waterkracht: Drink een week alleen water

Andijk, 23 juni 2015 – Dorcas daagt met Actie Waterkracht zo veel mogelijk Nederlanders uit om, naast de gewone maaltijden, een week alleen water te drinken. Daarmee bespaart een gemiddelde Nederlander minstens 14 euro. Door dit bedrag aan Dorcas te doneren, kan deze organisatie iemand in bijvoorbeeld Ethiopië toegang bieden tot schoon water.

De actieweek duurt van 29 juni tot 4 juli en iedereen kan meedoen. Mensen die de uitdaging aangaan, kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van Dorcas.

Het belang van schoon water wordt zichtbaar in het verhaal van Zehara uit Ethiopië. Zij moest eerder uren lopen om water te halen, dat nog vervuild was ook. Zijzelf en haar gezin werden er regelmatig ziek door. Nu er een watertappunt in het dorp is, gebeurt dit niet meer en kan ze zelfs het land bewerken.

Behalve in Ethiopië heeft Dorcas ook waterprojecten in Albanië, Egypte, Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania en Mozambique. In 2014 kregen 28.225 mensen met hulp van Dorcas toegang tot schoon water binnen een straal van een kilometer van hun huis.

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 166 Dorcas-projecten in 17 landen.

Abel Korevaar
© Henk-Jan Oudenampsen
23-06-2015
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies