Vrij Nederland zomerrapport: Carla Dik winnaar

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber is de meest effectieve parlementariër van het afgelopen jaar. Dat concludeert Vrij Nederland in haar jaarlijkse onderzoek naar de beste Tweede Kamerleden. Dik-Faber scoort een 10. Carola Schouten, eveneens Kamerlid voor de ChristenUnie, staat met een 9,7 op de derde plek.

Vrij Nederland hanteert een groot aantal criteria om te bepalen wie het beste Kamerlid is, waaronder het aantal ingediende moties en amendementen, het percentage dat daarvan is aangenomen en het aantal media-optredens.

Carla Dik-Faber haalde het afgelopen jaar veel resultaten binnen haar portefeuille met onder meer zorg en duurzaamheid als belangrijke thema’s. Ze pleitte voor ruimte in de samenleving voor mensen met het syndroom van Down, maar keerde zich ook fel tegen de gaswinning in Groningen.

Dik-Faber: “Ik ben blij met de mooie klassering in het Haagse zomerrapport. Ik zie het als erkenning dat we als ChristenUnie in de Kamer goed bezig zijn en impact hebben. Dat is een enorme stimulans voor mij en de rest van onze fractie.”

Dik-Faber heeft haar plaats bovenaan de lijst van beste parlementariërs onder meer te danken aan de resultaten die ze het afgelopen jaar haalde. Meer dan ieder ander Kamerlid slaagde ze er in steun te krijgen voor haar moties en amendementen.

Hetzelfde geldt voor Carola Schouten, die op plek drie staat. Met twee Kamerleden in de top drie, behaalt de ChristenUnie een zeer goede score. Het overzicht van de beste parlementariërs is vandaag gepubliceerd in het Haagse zomerrapport van Vrij Nederland.

ChristenUnie
ChristenUnie
25-06-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies