Ronald: hoe 10 blikjes fris aanleiding kunnen zijn tot een nieuwe start

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat jongerenwerker Ronald bij een schoolplein in Lansingerland Kevin* ontmoette. Een jongen met een moeilijke achtergrond. Ronald vertelt hoe 10 blikjes fris aanleiding kunnen zijn tot een nieuwe start.

Ronald had de goede gewoonte om een rugtas met blikjes frisdrank mee te nemen als hij op pad ging. Zo’n vijf jaar geleden kwam hij op die manier makkelijk in aanraking met een groepje jongeren dat zich bij een schoolplein had verzameld. Na een eerste praatje kwamen de blikjes goed van pas. Met Kevin had hij direct een klik.

Vriendschap

De weken daarna kwam Ronald Kevin steeds vaker tegen. Iedere keer vroeg hij weer of hij nog blikjes bij zich had. Na verloop van tijd werd het contact intensiever en spraken ze af en toe af om te chillen. Ronald leerde de oma van Kevin kennen waar hij woonde. En Kevin kwam af en toe langs om FIFA te spelen. Ondertussen leerden ze elkaar steeds beter kennen – en kwam ook het geloof ter sprake.

In die tijd kwam ook de eerste Straatbijbel uit. Die zijn ze samen gaan lezen. De ‘normale’ Bijbel was niet aan Kevin besteed. Maar dit vond hij wel tof. Opeens ging dat oude verhaal van Jezus voor hem leven. Een paar jaar lang spraken ze om de week met elkaar af, waarin er niet veel veranderde. Tot vorig jaar…

Geloof

In 2014 ging Kevin met Ronald en een groep jongeren mee naar TeenStreet. En wat hij daar mee maakte heeft z’n leven op z’n kop gezet. Hij ontmoette daar jongeren van zijn leeftijd die zo anders in het leven staan. Hij vertelde: “Op TeenStreet maakte het niet uit dat ik nog niet in God geloofde, ik hoorde er helemaal bij. Allemaal vreemde mensen waren zo blij dat ik er bij was.” De sfeer en de jongeren op TeenStreet hebben Kevin doen inzien dat Jezus echt bestaat. Daar in Münster heeft hij z’n hart aan Jezus gegeven.

Een nieuwe start

Een tijd later, begin 2015, is Kevin in de kerk gedoopt. Zijn oma, waar hij woonde, was er bij. Maar wat het vooral bijzonder maakte was de aanwezigheid van zijn beide ouders. Zij konden door omstandigheden de zorg voor Kevin niet op zich nemen, maar nu stonden ze daar naast het waterbad. Toen Kevin gedoopt werd stonden zijn beide oma’s, zijn vader en zijn moeder arm in arm te huilen. Tranen van trots en vreugde stroomden over hun wangen.

Bid voor het jongerenwerk

Kevin is nog maar kort begonnen met z’n reis achter Jezus aan. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar hij weet nu dat hij op die weg niet alleen loopt. De Master (benaming voor God in de Straatbijbel) loopt naast hem. Wil je bidden voor Kevin en anderen zoals hij, die in moeilijke omstandigheden proberen God te volgen? Bid ook voor het jongerenwerk in Nederland, zoals in Langsingerland.

* Kevin is niet zijn echte naam

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
30-06-2015
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies