New Wine Nederland organiseert de twaalfde Zomerconferentie

De stichting New Wine Nederland organiseert dit jaar de twaalfde Zomerconferentie onder het thema ‘Rijk in God’, zoals elk jaar op het festivalterrein van Walibi Holland in Biddinghuizen van 18 tot 24 juli.

Het thema is heel bewust gekozen om ons (weer) te doen beseffen dat echte rijkdom niets te maken heeft met geld, maar alles met God. Hoe vaak hebben we niet gedacht of denken we: ‘Als ik later rijk ben…..’ Wie van ons heeft niet gefantaseerd over een groot huis, een dure auto of een boot? Rijk is aantrekkelijk, want dan kun je veel. Onze samenleving is daar sterk op gericht. Tegelijk leven we in een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn, waar onrust en (economische) zorg is. Hoe kunnen we als christenen daar mee omgaan?

 

Jezus leert ons dat we rijk zijn in Hem. Op een totaal andere manier dan in de samenleving. Jezus geeft een andere rijkdom: Zijn liefde, onvoorwaardelijk. Als we die liefde kunnen aannemen en we gaan beseffen wat het betekent om gezien, gehoord en geliefd te zijn, wordt die waarheid de bron van waaruit we leven. We stromen vol met dankbaarheid, zorg voor anderen en de bereidheid om uit te delen.

 

Tijdens de Zomerconferentie van New Wine zullen er gezamenlijke vieringen zijn en seminars die allemaal met dit thema te maken hebben, voor zowel jong als oud(er). Niet in de laatste plaats biedt het kamperen met meer dan 4.000 bezoekers een mooie gelegenheid om de eenheid in onderlinge liefde te ervaren en toe te passen.

Dit jaar zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd zoals een open Dorpsplein met starshades, tenten met stands, een aparte Bookshop, geen badges maar polsbandjes en een losse plattegrond, makkelijk om in je broekzak mee te nemen.

Programma en seminars

De Zomerconferentie is een week van aanbidden, Bijbels onderwijs en ministry. En dat allemaal onder het thema ‘Rijk in God’. Dagelijks zijn er in de ochtend en de avond gemeenschappelijke samenkomsten. De ochtendsamenkomsten worden dit jaar geleid door John en Anne Coles, leiders van New Wine in Engeland.

Als avondsprekers staan Gert Hutten, Cath Livesey, Wim Grandia, Dick Westerkamp, Zac Niringye en Agnes Huizenga geprogrammeerd.

Overdag zijn er diverse seminars vanuit verschillende thema’s, zoals geestelijke groei, pastoraat & samenleving, relaties & gezin. Jongeren, jongvolwassenen en kinderen hebben hun eigen bijeenkomsten, speciaal toegesneden op hun leeftijd. Voor kinderen t/m 4 jaar is er zowel ’s morgens als ’s middags crèche.

Nieuw dit jaar is het onderdeel sporten en bewegen. Iedere ochtend is er een moment om sportief de dag te beginnen en op dinsdagmiddag wordt de 4e Musketier Challange georganiseerd speciaal voor de mannen! Dus racefietsen en wandelschoenen mee

Volwassenen, tieners en jongvolwassenen en kinderen van de basisschool, ze hebben allemaal hun eigen programma. Aantrekkelijk, opbouwend en afwisselend!. Voor de allerkleinsten is er crèche. Dit jaar zal er weer een kindertent zijn voor kinderen/ tieners tussen de 7 en 14 jaar die extra zorg nodig hebben: ‘de Parels’. Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op de website. Mocht u niet in de gelegenheid zijn de conferentie de hele week bij te wonen: een dag de conferentie bezoeken kan ook, of de diensten in de grote tent meemaken via live streaming is ook mogelijk.

New Wine Nederland

New Wine heeft als missie geestelijke vernieuwing van de kerken in Nederland. We willen daarbij ruimte vragen voor het werk van de Heilige Geest. New Wine Nederland is elf jaar geleden opgericht en is geïnspireerd door de internationale New Wine beweging die haar oorsprong heeft in Engeland.

Eén van de activiteiten van New Wine is de jaarlijkse Zomerconferentie waarbij christenen uit het hele land en van verschillende kerken, samen komen. Dit jaar dus voor de 12e keer. Elf jaar geleden werd de Zomerconferentie voor het eerst gehouden in Vierhouten met zo’n 900 bezoekers. Dit jaar worden ruim 4.000 mensen, exclusief daggasten, verwacht op de Zomerconferentie van New Wine!

Elisabeth van Zijl
© Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
03-07-2015
Kerk
https://www.new-wine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies