Op fiets naar Frankrijk voor beter onderwijs wereldwijd

Zaterdagochtend 4 juli gaf wethouder Gert-Jan Bent in Beilen het startschot voor de derde editie van The Ride on Education. In acht dagen fietsen 33 deelnemers vanuit het Drentse Beilen naar de Noord-Franse stad Reims, een tocht van 564 kilometer. Alle fietsers laten zich sponsoren voor het goede doel: beter onderwijs in arme landen. Voor een onderwijsproject van zendingsorganisatie Verre Naasten in Nigeria fietsen acht deelnemers mee.

De sponsor-fietstocht The Ride on Education wordt georganiseerd door drie maatschappelijk-betrokken fietsers uit Beilen. Gedrieën combineren ze hun passie voor fietsen met de inzet voor een betere wereld. Voor de derde keer op rij organiseren ze daarom een sponsor-fietstocht, met Beilen als startplaats. In 2013 werd koers gezet naar Schotland, in 2014 werd er gefinisht in Denemarken. Deze derde editie voert de 33 deelnemers naar het Noord-Franse Reims, waarmee The Ride on Education geld inzamelt voor scholen in Haïti, India, Nigeria en Zimbabwe. Zaterdagochtend zetten de fietsers – na aanmoedigende woorden van CU-wethouder Bent van Midden-Drenthe – koers richting Wesepe, een tocht van zo’n 80 kilometer. Zaterdag 11 juli komen de fietsers aan in Reims.

Scholen opknappen in Nigeria

Voor goed onderwijs zijn geschikte schoolgebouwen van groot belang. In Nigeria is dat geen vanzelfsprekendheid: er is veel achterstallig onderhoud en een flink tekort aan goede leermiddelen. Zendingsorganisatie Verre Naasten helpt in Nigeria op twee fronten: opknappen van bestaande schoolgebouwen én werk maken van christelijk onderwijs. Via Verre Naasten krijgen elk schooljaar steeds vier middelbare scholen een opknapbeurt, zoals de renovatie van de bibliotheek, de bouw van een computerlokaal of de aanschaf van leerboeken. Acht deelnemers van The Ride on Education fietsen naar Frankrijk om geld in te zamelen voor deze Nigeriaanse scholen. Bij de start staat de teller op 3.000 euro. Daarmee is sowieso 1 van de 4 scholen in Nigeria geholpen! Extra giften zijn van harte welkom.

Arjan Woerink
Verre Naasen
04-07-2015
Hulpverlening
https://www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies