Griekse christenen vouwen de handen

Vandaag vindt in Griekenland het referendum plaats over de onderhandelingen met de geldschieters. Het wordt echter steeds onduidelijker waarover wordt gestemd. De verwarring lijkt compleet. Het Griekse volk is verdeeld in twee kampen.

Christenen in Griekenland vouwen ondertussen de handen. Ze bidden en vasten voor hun land. ‘Dit is een zeer kritieke periode voor ons land,’ aldus Fotis Romeos, algemeen secretaris van de Griekse Evangelische Alliantie.

Laten wij meebidden. Bid om eenheid onder de gelovigen, bid om rust in het land, bid om zegen op de verkondiging van het Evangelie, bid om wijsheid bij de leiders, bid om verootmoediging vanwege de zonden van land en volk.

Ooit was het Paulus die de roep van een Griekse man hoorde in een visioen: ‘Kom over naar Macedonië en help ons’ (Handelingen 16:9). Meteen nadat hij dit visioen had gezien, gingen ze op weg naar Macedonië, omdat ze ervan overtuigd waren dat de Heere hen had geroepen om ook daar het Evangelie te verkondigen.

Wie weet, geeft de Heere in deze Griekse crisistijd nieuwe mogelijkheden om er het Evangelie te verkondigen. Laten we daarom bidden.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
05-07-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies