HQ school sluit definitief haar deuren

De HQ school, hét tussenjaar voor christelijk artistiek talent, sluit definitief haar deuren. Aanvankelijk dacht het bestuur na over een sabbatical om vervolgens een doorstart te maken. Deze plannen zijn definitief van de baan.

Janny Budding, voorzitter bestuur, licht de keuze toe: “De afgelopen periode is er contact geweest met diverse organisaties over een vervolg van de opleiding of het anders vormgeven van dit tussenjaar voor artistiek talent. Deze gesprekken leverden helaas niet het gewenste resultaat. Nu geven we dit concept heel bewust terug aan de grote Regisseur. We beseffen ons dat er voor jongeren met een artistiek talent niet direct zo’n specifiek tussenjaar is in christelijk Nederland, maar we geloven dat God op Zijn eigen manier hier weer invulling aan zal geven.”

Directeur Jefta Alberts: ‘Het huidige jaar is prachtig afgesloten met de eindvoorstelling Barst maar in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Tevens is er op bijzondere wijze voorziening geweest om HQ nu nagenoeg financieel gezond af te sluiten. We zijn dankbaar en rustig over de gemaakte keuzes en ook blij dat we op deze manier een punt kunnen zetten. HQ school is gestart in seizoen 2002/2003 en 250+ studenten later sluit ze nu haar deuren.

© Henk-Jan Oudenampsen
07-07-2015
Onderwijs
https://www.hqschool.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies