Radioserie over vrede en verzoening in Burundi

Geweld en een poging tot een staatsgreep veroorzaakten dit voorjaar opnieuw veel angst en onrust in het Afrikaanse Burundi. Meer dan honderdduizend mensen sloegen op de vlucht. Velen van hen waren Tutsi’s, een minderheid te midden van de Hutu’s.

De herinnering aan de vreselijke burgeroorlog tussen deze beide groepen die in de jaren negentig plaatsvond, kwam in alle hevigheid terug. De Nederlandse overheid besloot zelfs de hulpverlening op te schorten. Te midden van alle onrust blijft TWR uitzenden en laat een boodschap van vrede en verzoening klinken in dit verscheurde land.

Teruggekeerde vluchtelingen

De serie programma’s over verzoening is ontstaan toen duizenden vluchtelingen de afgelopen jaren terugkwamen in Burundi. Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om na een jarenlange periode van afwezigheid weer een bestaan op te bouwen. En samen verder gaan met de achtergebleven bewoners leverde vaak heel wat problemen op. Door middel van radioprogramma’s geeft TWR handreikingen aan de mensen hoe ze op een goede manier samen kunnen leven.

Egide Bandyatuyaga (regio-directeur TWR-Afrika) geeft aan dat de programma’s een belangrijke rol spelen in de verzoening tussen verschillende mensen. ‘Veel mensen hier leven in de veronderstelling dat geweld de manier is om conflicten op te lossen. Onze programma’s leren hen om met elkaar in gesprek te gaan wanneer er problemen zijn en elkaar te vergeven. Het is voor velen een eye opener dat je dingen ook op een vreedzame manier kunt oplossen. We hebben van veel luisteraars gehoord dat ze nu anders op problemen reageren dankzij onze programma’s. Mensen laten ons weten dat ze getroost zijn, omdat er vergeving mogelijk is. Dat is bemoedigend.’

‘Bedankt voor het programma over landbezit in onze regio. Ik begrijp nu dat het geen zin heeft om eindeloze conflicten in stand te houden, maar dat wederzijds begrip tussen de blijvers en de mensen die terugkeren veel beter is.’

Opnieuw actueel

Dit voorjaar blijkt helaas opnieuw hoe actueel de verzoeningsboodschap voor Burundi is. Vrede lijkt nog ver weg in dit land, maar zoals elke grote voettocht begint met een eerste stap, zo helpt ook elke stap op weg naar vrede mee om verder te komen. TWR blijft daarom uitzenden in dit land om de mensen bekend te maken met de ware Vredevorst, Jezus Christus.

Help mee en breng een boodschap van vrede en verzoening in Burundi.

De uitzendkosten via FM zenders door het hele land zijn € 15,- per programma

De productie van één programma kost € 100,-

U kunt uw gift overmaken op rekening NL75 INGB 0000 772342 o.v.v. project 24039 Burundi.

Trans World Radio
Trans World Radio
07-07-2015
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies