Doodzieke Joey blijft op God vertrouwen

GETUIGENIS – In Amerika zijn ze een bekend countryduo: Joey en Rory. Vorig jaar verscheen er bij Gaither Music een prachtige cd en dvd van de muziek van dit echtpaar. Sinds die tijd heeft hun leven een aantal onverwachte wendingen genomen. Op de website van het duo vertelt Rory daarover en hij laat ons zien hoe belangrijk het geloof is als er tegenslagen in je leven komen.

Rory en Joey hebben samen drie dochters; de jongste van ruim een jaar heeft het syndroom van Down. Joey kreeg een jaar geleden te horen dat ze een ernstige vorm van kanker heeft. Joey heeft verschillende behandelingen gehad, maar de kanker is in alle hevigheid teruggekomen. Op dit moment is het heel spannend en is ze weer opgenomen in een ziekenhuis voor een medisch behandeling.

Vorig jaar, toen Joey erachter kwam dat ze kanker had, zong ze telkens dit lied. En vandaag … kan ze nog steeds zingen en vertrouwen op God.

Rory: ‘We werden wakker vanochtend in onze hotelkamer door het geluid van onze jongste dochter Indiana. Ze was aan het praten en spelen met haar handjes toen het eerste zonlicht door de gordijnen naar binnen scheen. Ik haalde haar uit haar bedje en gaf haar aan mijn doodzieke vrouw Joey en legde mijn hand op de hare.

Joey was al wakker – van top tot teen bedekt met zweet. We lagen allebei even stilletjes te luisteren naar onze kindje, en toen draaide Joey zich naar me toe en zei: “Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt; laten we ons verheugen en blij zijn.”

Mijn vrouw was dapper en glimlachte, maar de tranen stroomden over haar gezicht… en over dat van mij.

Het is nu acht uur en ik zit in de wachtkamer… Joey heeft gelijk. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt, want ik zou het niet op deze manier gedaan hebben. De dag die ik gemaakt zou hebben voor mijn vrouw, zou heel anders zijn geweest. Het zou een dag zijn die gevuld was met alleen maar vreugde voor haar … misschien een dag op de boerderij of in onze tuin, of spelend met Indy in haar zwembadje. Als ik deze dag had gemaakt, zou niemand de woorden kanker of operatie uitspreken. We zouden niet ergens in de buurt van Chicago zijn, en ons niet hoeven vermoeien met het ondertekenen van een testament in een ziekenhuisbed. En ik zou niet bang hoeven zijn om mijn vrouw te kussen bij het afscheid op het moment dat ze naar de operatiekamer gaat.

Nee, dit is niet de dag die ik gemaakt zou hebben. Maar God weet het beter dan ik. Hij ziet het grotere plaatje, ik zie alleen mijn eigen kleine onderdeel. Hij is de Schrijver van ons verhaal, niet ik. Hij plant onze dagen, niet wij.

In plaats van een dag thuis in Tennessee, we zijn hier in het Cancer Treatment Center van Amerika en wordt mijn vrouw behandeld door een aantal van de beste artsen en verpleegkundigen in de wereld. En in het hele land bidden duizenden mensen voor haar. Ze nemen de tijd om in hun drukke leven hun handen op te heffen om Joey bij de Heer te brengen en Hem in de liefde te vragen om genezing. Ze sms’en, bellen, e-mailen, en geven op deze manier zoveel goede zorgen aan mijn lieve vrouw.’

‘Ja, dit is de dag die de Heer heeft gemaakt. En Zijn dag is beter dan mijn dag. Elke dag.’

Lees meer over dit bijzondere echtpaar op hun blog via onderstaande link.

Redactie christelijknieuws.nl

10-07-2015
Kerk
https://thislifeilive.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies