Bomaanslag op kerk Nigeria verijdeld

Nigeria – In een evangelische kerk in Jos is afgelopen zondag een bomaanslag voorkomen, meldt Open Doors. Niemand raakte gewond. “Een bewaker van de kerk ontdekte een verdachte plastic tas bij het koor in de kerk. Onmiddellijk verwijderde hij de tas door deze over de schutting te gooien.”

“Daar ontplofte de tas. De speciale politie-eenheid die hierna arriveerde, vond vervolgens in de kerk nog een verstopte tas. Zij hebben deze veilig kunnen verwijderen”, zegt een lokale bron van Open Doors. Aangenomen wordt dat de radicaalislamitische groepering Boko Haram achter deze bomaanslag zit.

De evangelische kerk is de Here God dankbaar voor Zijn bescherming. “Als deze bommen niet ontdekt waren, zou het heel anders gelopen zijn. Dit is een pijnlijke herinnering dat gebed voor Gods bescherming over Zijn kinderen in het noorden van Nigeria hard nodig is.”

De verijdelde aanslag komt na een aantal gewelddadige aanvallen van Boko Haram in Nigeria, Tsjaad en Niger. Daarbij werden eind vorige week ten minste 34 mensen gedood.

Open Doors
© ChristelijkNieuws.nl
14-07-2015
Kerk
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies