Spanning rondom verkiezingen Burundi

De uitgestelde presidentsverkiezingen in Burundi zijn nu gepland voor dinsdag 21 juli. Hoewel er spanning is, en op diverse plaatsen onlusten zijn geweest, is de situatie over het algemeen vrij rustig.

ZOA werkt in twee programmagebieden: in de zuidelijke provincie Makamba – tegen de grens met Tanzania -, en in de westelijke provincie Cibitoke – tegen de grens met de Democratische Republiek Congo. Deze programma’s hebben de afgelopen weken nauwelijks hinder ondervonden van de spanningen en onlusten.

Burundi lijdt wel onder de huidige situatie. Ten eerste omdat vrijwel alle buitenlanders het land hebben verlaten, zodat hotels en restaurants een enorme economische klap te verwerken krijgen. Ten tweede heeft ook de internationale gemeenschap de hulpverlening stop gezet. Omdat zo’n vijftig procent van de Burundese inkomsten hier vandaan komen, betekent dat dat het land grote economische moeilijkheden kent.

Wij bidden voor een goed verloop van de verkiezingen, zodat de ingeslagen weg richting herstel en onderling vertrouwen snel weer voortgezet kan worden.

ZOA
ZOA
19-07-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies