Per sms: geen eten meer voor Syrische vluchtelingen

Op 1 juli jl. heeft het World Food Program van de Verenigde Naties aan 440.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië per sms laten weten dat zij vanaf augustus waarschijnlijk geen voedselhulp meer zullen ontvangen.

“Een sms van de VN: geen eten meer vanaf augustus.” Wanhopig lieten diverse Syrische vluchtelingen hun telefoon aan ZOA-directeur Johan Mooij zien. Het stond er echt. Hele gezinnen zonder eten, terwijl 86 procent van de vluchtelingen nu al onder de armoedegrens leeft, en zij in Jordanië geen betaald werk mogen doen.

In de afgelopen jaren hielp ZOA Syrische vluchtelingen die net in Jordanië arriveerden. Zij ontvingen hulpgoederen zoals pannen, matrassen en dekens, en tweemaal een voedselpakket. Zo konden zij de periode overbruggen tot zij geregistreerd waren bij de VN en in aanmerking kwamen voor voedselhulp van het WFP.

Het WFP worstelt echter met een tekort aan fondsen en neemt rigoureuze beslissingen.

ZOA vraagt bij de politiek en via het Nederlandse publiek aandacht voor de ontstane situatie. Tegelijkertijd vraagt ZOA donaties om 1500 gezinnen te kunnen helpen. Met een voedselpakket van 75 euro kan een gezin van zes personen een maand overleven.

Els Sytsma
ZOA
21-07-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies