Alleenstaande moeders met kinderen in een nieuw EO-programma

Vanaf dinsdag 1 september, 20.30 uur, NPO3, in ‘Villa Single Mama’ nemen acht alleenstaande mama’s en hun kinderen even ‘pauze’ van hun normale leventje alleen. Ze nemen hun intrek in een grote villa, in een landelijke omgeving waarin ze samen het huishouden en de opvoeding delen.

De EO wil met dit programma aandacht vragen voor alleenstaande moeders en hun problematiek. De serie is de Nederlandse versie van het Engelse BBC-format Young Mum’s Mansion (foto) en wordt geproduceerd door Blue Circle.

In acht afleveringen volgen we het wel en wee van de vrouwen en hun kinderen. Kunnen ze elkaar helpen sterker in het leven te staan?

Het aantal alleenstaande moeders in Nederland neemt toe en vaak staan ze in hun eentje voor grote uitdagingen: Hoe breng je je kinderen groot? Hoe ga je om met de vader van je kinderen? Hoe combineer je werk met je zorgtaken? Hoe houd je tijd over voor jezelf?

In Villa Single Mama staan de moeders er even niet alleen voor. Het programma gaat uit van hun onderlinge kracht. Iedere moeder neemt een keer de leiding met als doel de andere moeders te laten leren van haar ervaring. Dat gaat uiteraard gepaard met onderlinge spanningen en conflicten, maar ook met nieuwe inzichten en vriendschappen.

Evangelische Omroep
BBC Young Mum’s Mansion
22-07-2015
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies