Wielrenner haalt ruim 10.000 euro op voor Mercy Ships

Huib Rommers, in het dagelijks leven gymleraar, heeft onlangs met een driedaagse fietstocht door Nederland ruim 10.000 euro opgehaald voor Mercy Ships. Door zijn klas van CSG Het Streek in Ede werd hij aan het einde van de tocht feestelijk onthaald. Ook kregen alle vmbo-leerlingen een presentatie over het werk van Mercy Ships, om te zien waar het geld terecht zal komen.

Directeur Arjen van der Wolf: “het was mooi het enthousiasme van Huib en zijn medefietsers te ervaren bij de start van de fietstocht. Een geweldig resultaat, zowel het fietsen als de opbrengst voor het werk van Mercy Ships.”

Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen – ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie – in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip.

Aan boord zetten chirurgen, artsen en verpleegkundigen zich belangeloos in voor operaties ter correctie van gespleten lippen, tumoren, oogkwalen, fistels, liesbreuken en ernstig vergroeide benen bij kinderen. Naast de medici werken aan boord honderden gemotiveerde professionals, zonder één cent te ontvangen, aan een fantastische uitdaging: mensen die afgeschreven waren krijgen een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven.

Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren.

Mercy Ships streeft ernaar, in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde in actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen.

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden.

Mercy Ships
Mercy Ships
27-07-2015
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies