Thailand vangt veel vluchtelingen op uit Myanmar

Een filmploeg van EO Metterdaad bezoekt het grootste vluchtelingenkamp Mae La, waar 40.000 vluchtelingen leven. Zij mogen het kamp niet uit van de Thaise overheid en zijn daardoor afhankelijk van de medische zorg en voedselvoorziening die aanwezig is. Samen met andere hulporganisaties voorziet Kerk in Actie de vluchtelingen van voedsel en helpt hen zich voor te bereiden op een toekomstige terugkeer naar Myanmar.

Thailand vangt meer dan 140.000 vluchtelingen op uit Myanmar (voorheen Birma). Veel vluchtelingen behoren tot etnische minderheden, zoals de Karen. Zij ontvluchtten Myanmar nadat daar in 1984 een langdurig conflict uitbrak. De toekomst van de kinderen van deze vluchtelingen ziet er slecht uit.

In 2010 waren er meer dan 150.000 vluchtelingen in Mae Sot en in het Pho Phra district van de provincie Tak. Zonder zaken als onderwijs, goede huisvesting en gezondheidszorg hebben de kinderen weinig kans op een goede toekomst. Hun basismensenrechten komen in het gedrang. De Mae Tao Clinic (MTC) onderneemt actie hiertegen.

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer K 001575.

Kerk in Actie

27-07-2015
Hulpverlening
https://metterdaad.eo.nl/projecten/vluchtelingen-myanmar/tv-uitzendingen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies