Theatergroep Aluin op grootste boekenmarkt van Europa

Op zondag 2 augustus vindt in de boeken- en hanzestad Deventer de 27e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. De bekende theatergroep Aluin zal die dag op een eigentijdse manier tien klassiekers uit de Bijbel uitbeelden. De Protestantse Kerk Deventer en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komen dit jaar met de manifestatie Boek der Boeken in de Grote- of Lebuinuskerk. Tijdens de grootste boekenmarkt van Europa staat in deze kerk de Bijbel op verschillende manieren centraal.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Boek der Boeken start met een oecumenische viering om 10.00 uur in de Grote- of Lebuinuskerk. De bekende theatergroep Aluin zal op een eigentijdse manier tien klassiekers uit de Bijbel uitbeelden. Hartstochtelijk en speels, met verwondering en nieuwsgierigheid, en vooral vol van het besef dat de Bijbel een boek is waar je wat van moet weten, loodst Aluin jong en oud door de Bijbel.

Na de dienst zullen er diverse activiteiten in de kerk plaatsvinden. Dominee Ingrid de Zwart laat de bezoeker op verschillende tijden Bijbelse taferelen en bijzondere plekken in de kerk ontdekken. In de kerk zijn boeken te koop, waaronder oude bijbels en de laatste vertaling in het Nederlands, de Bijbel in Gewone Taal. Naast het NBG is ook Adveniat en Docete aanwezig met een kraam. Voor de kinderen is er een creatieve kinderhoek. Corja Menken-Bekius is er met de expositie ‘Het licht speelt’.

Voor veel bezoekers is de kerk een jaarlijks terugkerende plek om bij te komen, waarbij je een hapje of drankje nuttigt. Traditiegetrouw wordt er ’s middags een bijbelquiz gehouden. Kirstin Gramlich zal op gezette tijden het Holtgräve-orgel bespelen.

Al meer dan tweehonderd jaar brengt het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij in binnen-en buitenland. Dat doet het NBG door de Bijbel te vertalen, de Bijbel beschikbaar te stellen, uitleg en achtergronden over de Bijbel te geven en mensen de relevantie van de Bijbel te laten ervaren.

M. Koelewijn
© Henk-Jan Oudenampsen
28-07-2015
Media
https://www.bijbelgenootschap.nl/deventerboekenmarkt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies