Kinderbijbels geven hoop aan Oekraïense kinderen

Sinds juli 2014 zijn er ruim 1,2 miljoen mensen gevlucht uit het zuidoosten van Oekraïne, onder wie 240.000 kinderen. Al deze kinderen moesten hun huis verlaten vanwege de onveilige situatie die is ontstaan door de strijd tussen de separatisten en het Oekraïense leger.

Ze zijn met hun ouders gevlucht naar de omgeving van de Oekraïense stad Kharkiv. De kinderen hebben het zwaar te verduren: ze lijden onder slapeloosheid en angstaanvallen.

Vera Bagina: ‘Bij zoveel ellende blijkt God de enige om nog op terug te vallen.’ Lokale kerken en vrijwilligers in Kharkiv delen soep en dekens uit, en het Oekraïens Bijbelgenootschap stelt kinderbijbels beschikbaar. Studente Vera Bagina deelt de bijbels uit aan de kinderen: ‘Overal zag ik radeloze, hongerige mensen. Ik moest iets doen!’ Vera sloot zich aan bij de lokale hulpacties die waren opgezet. Ze deelde soep uit en dekens. ‘Maar ook evangelieboekjes en die werden met veel dank aangenomen.’

De Bijbel geeft perspectief

‘Deze mensen hadden zo veel ellende meegemaakt. Voor hen was God de enige om op terug te vallen. De verhalen uit de Bijbel geven deze kinderen troost en hoop. Het geeft ze, midden in de oorlog, een perspectief van vrede.’ Door de kinderbijbels en de persoonlijke aandacht die de kinderen krijgen van vrijwilligers als Vera, voelen ze dat God hen niet vergeet.

Elke € 5,- is een kinderbijbel voor Oekraïne

Het Oekraïens Bijbelgenootschap wil 40.000 kinderen hun eigen kinderbijbel geven. Daarmee krijgen deze kinderen meer dan die bijbel zelf; ze krijgen weer perspectief. Hoe meer aandacht ze krijgen, hoe kleiner de kans dat ze afglijden. Als ze weer leren wat vrede is, kunnen ze in vrede leven.

Geef en help mee!

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft zich tot doel gesteld 40.000 kinderbijbels te doneren. Een kinderbijbel kost zo’n € 5,-. Helpt u ons om 40.000 kinderen in Oekraïne een eigen bijbel te geven? Dat kan via de link hieronder.

Bijbelgenootschap
Bijbelgenootschap
28-07-2015
Evangelisatie
https://www.bijbelgenootschap.nl/projecten/kinderbijbels-geven-hoop-in-oekraine/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies