Jonathan Pollard komt hoogstwaarschijnlijk vrij

In Israel en wereldwijd in de Joodse gemeenschappen is met vreugde gereageerd op het nieuws dat Jonathan Pollard op 21 november aanstaande zal worden vrijgelaten. Dertig jaar zit hij al in gevangenschap in Amerika. Pollard, voorheen werkzaam bij het Amerikaanse leger, werd veroordeeld tot levenslang voor spionage voor Israel. In 1995 kreeg hij de Israëlische nationaliteit.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie was het de regel op het moment van de veroordeling van Pollard dat hij na 30 jaar vrij kon komen. De advocaten van Pollard gaan een verzoek aan de Amerikaanse president Obama richten of hij na zijn vrijlating Amerika mag verlaten en naar Israel mag gaan, hoewel het gebruikelijk is dat hij tot vijf jaar na zijn vrijlating toestemming moet vragen voor elk bezoek aan het buitenland.

Jonathan Pollard ziet er erg naar uit weer herenigd te worden met zijn vrouw Esther. Zijn zus Carol reageerde zeer verheugd op de spoedige vrijlating van haar broer, hoewel het haar verdrietig stemt dat hun ouders dit niet meer mee kunnen maken. Jonathan Pollard is nu 60 jaar en heeft de laatste jaren veel last gehad van gezondheidsproblemen.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Schermafdruk YouTube
02-08-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies