Ernstige incidenten in Israel

In Israel vonden de afgelopen weken enkele zeer ernstige incidenten plaats. In Tel Aviv werden deelnemers aan de homoparade aangevallen door een ultraorthodoxe Joodse man, zoals hij werd aangeduid in de media. Twee mensen raakten daarbij ernstig gewond. Tien jaar geleden viel hij ook al deelnemers aan de homoparade aan, waarna hij jaren gevangen zat. Onlangs werd hij vrijgelaten. Ook al ben je tegen een dergelijk evenement, dan nog is dat geen vrijbrief om geweld te gebruiken.

Ophef is ook ontstaan na een aanslag met brandbommen op twee Palestijnse huizen in het dorp Douma, waarbij vrijdag een kind van anderhalf jaar om het leven kwam: Ali Dawabsheb. Eén van de twee huizen stond leeg, in het ander huis lag een gezin te slapen. De aanslag is waarschijnlijk gepleegd door Joodse kolonisten en wordt in verband gebracht met de sloop door Israel van illegaal gebouwde huizen van Joodse kolonisten, afgelopen woensdag, in de buurt van het dorp. Op de gevel schreven de daders de woorden ‘wraak’, ‘prijskaart’ en ‘Leve de Messias’, onder de tekening van een Davidsster.

Premier Netanyahu heeft aangekondigd dat de daders van deze terreuraanslagen zullen worden gestraft. Israel vreest voor vergeldingsacties door de Palestijnen. De Palestijnse leider Abbas spreekt van een oorlogsmisdaad, die hij aanhangig zal maken bij het Internationaal Strafhof.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
02-08-2015
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies