ZOA geeft hulp na zware overstromingen in Myanmar

Myanmar kampt momenteel met zware overstromingen als gevolg van hevige stormen afgelopen week. Door de vele regen van afgelopen weken staat een groot deel van het land op dit moment onder water. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is, maar naar verwachting zijn er meer dan 150.000 mensen getroffen.

Het is niet de eerste keer dat Myanmar te maken krijgt met een dergelijk grote wateroverlast. Eerder werd het land in 2008 en 2010 ook al getroffen door cyclonen. Veel akkers overspoelden en honderdduizend huizen werden destijds verwoest. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade dit keer is.

Schade

Duidelijk is al wel dat veel mensen sinds afgelopen woensdag zonder onderdak zitten. Veel huizen zijn door de storm ernstig beschadigd. Ook in het gebied Rakhine is schade aan gebouwen en latrines. Samen met de overheid en andere hulporganisaties is ZOA momenteel bezig om de schade in kaart te brengen. Eerder was dit nog niet mogelijk doordat veel wegen door de wateroverlast onbegaanbaar zijn. De getroffen gebieden waren daardoor moeilijk te bereiken.

Hulp

Naar verwachting is er binnen twee dagen meer duidelijkheid over de omvang van de totale schade. Daarna wordt duidelijk welke hulp nodig is en op welke manier verder actie ondernomen wordt. We houden u op de hoogte.

ZOA
ZOA
04-08-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies