Actie bijna van start: Fiets of Loop voor een Huis

Zaterdag 22 augustus is het zo ver. Dan beginnen ruim 350 deelnemers aan de voet van de Galibier in de Franse Alpen aan een uitdagende fiets-, hardloop- of wandel-tocht naar de top.

Dit sportieve evenement van Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad heeft als doel om huizen te bouwen voor kansarme gezinnen in Bangladesh. Voor iedere 1.000 euro sponsorgeld en 600 euro co-financiering wordt via een micro-hypotheek één stormbestendige woning gerealiseerd.

‘We zijn erg blij met ons stenen huis, we hebben vrijwel geen onderhoud meer na het regenseizoen. En onze dochters kunnen nu veilig en droog studeren. We investeren hiermee in hun ontwikkeling, maar ook aan de ontwikkeling van het hele land.’ – Perdosi Sultana uit Bangladesh.

Het sponsorevenement ‘Fiets of Loop voor een Huis’ wordt voor het derde achtereenvolgende jaar door Wereldfoundation georganiseerd. Wereldfoundation werkt samen met Woord en Daad aan duurzame huisvesting in Bangladesh. Iedere deelnemer aan ‘Fiets of Loop voor een Huis’ brengt minimaal € 1.000,- sponsorgeld bijeen. Dit wordt aangevuld met € 600,- co-financiering en subsidies zodat hiermee een huis gerealiseerd kan worden in Bangladesh.

Woord en Daad
Woord en Daad
04-08-2015
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl/fietsvooreenhuis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies