Extra hulp voor Syrische en Irakese vluchtelingen in Libanon

Op dit moment zijn er 1,3 miljoen Syrische en Irakese vluchtelingen in Libanon die (acute) hulp nodig hebben. De vluchtelingen zijn vaak hals over kop vertrokken en hebben alles achter moeten laten. Werk in Libonon is erg moeilijk te vinden, hierdoor zijn de vluchtelingen erg afhankelijk van hulp.

Dorcas voorziet honderden families, ongeacht hun religieuze of politieke achtergrond, van maandelijkse voedselpakketten, kleding, matrassen, dekens, huurtoelages, hygiënepakketten (zeep, tandpasta, maandverband); en van warme kleding, verwarmingen en brandstof tijdens de winter. De maatschappelijk werkers van Dorcas bezoeken families en bieden psychosociale hulp om de volwassenen en kinderen te helpen oorlogstrauma’s te verwerken. Helpt u mee?

Het afgelopen jaar hebben wij al veel families kunnen helpen:

• Ruim 2.000 families kregen (maandelijkse) voedselhulp

• Meer dan 3.000 families ontvingen materiële goederen (matrassen, dekens, kleding, enzovoort)

• Meer dan 2.000 families werden regelmatig bezocht door Dorcas’ maatschappelijk werkers

Antihongerkorps

Het Antihongerkorps is een programma van Dorcas dat in het leven is geroepen om de allerarmsten te voorzien van voedsel. Het Antihongerkorps is ook actief in Libanon. In samenwerking met een lokale kerk verzorgt Dorcas warme lunches voor mensen die niet in staat zijn eten te kopen of eten te bereiden, bijvoorbeeld een gewonde vluchteling, een eenzame oudere of een persoon met een beperking. Een netwerk van vrijwilligers uit de lokale kerk zorgt ervoor dat deze mensen worden aangemeld voor hulp. Uiteindelijk gaat het programma over veel meer dan voedsel; eenzame ouderen komen uit hun sociaal isolement door het dagelijkse bezoekje en mensen in de buurt worden zich bewust van de nood van hun buren en beginnen ook te helpen.

Dorcas
Dorcas
20-08-2015
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies