Tieners leren God kennen tijdens TeenStreet

Zeven dagen, 4.277 mensen uit 42 landen. TeenStreet, de internationale jongerenconferentie van OM, sloot vrijdagavond af na een week waarin tieners begeleid werden in hun zoektocht naar God. Dagelijks waren er Bijbelse lessen, discussies in kleine groepen en mogelijkheden om God te leren kennen door kunst, sport en korte outreach activiteiten in Offenburg, Duitsland.

“Het doel van TeenStreet is om de tieners echt te helpen om alle karaktertrekken van God te leren kennen,” legt Claire Hoernig uit, een van de medewerkers van TeenStreet. “Er zijn zoveel onderdelen in het programma die tieners helpen om verschillende aspecten van God te leren kennen en een relatie met Hem op te bouwen.”

De sponsorloop RAG (Raise and Give) benadrukte bijvoorbeeld Gods vrijgevigheid, terwijl ArtZone de tieners Zijn creativiteit liet ervaren. Deelnemers aan een outreach in Offenburg werden aangemoedigd om betrokken te zijn naar hun omgeving door onder meer het uitdelen van bloemen of het bezoeken van vluchtelingen.

Thema ‘Home’ krijgt betekenis

Dit jaar was het thema ‘Home’ met Johannes 14:23 als uitgangspunt: “Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.”

God ontmoeten, waar Hij me ook leiden zal, dat is voor mij ‘Home’.- Karita (16)

Lukas (18) uit Duitsland vertelde wat dat volgens hem betekent: “Voor mij betekent ‘Home’ dat ik tijd met God door breng met vrienden met wie ik dat kan delen. En ik weet dat God met mij is, waar ik ook ben!” Karita (16) uit de Faroër Eilanden, vult aan: “God ontmoeten, waar Hij me ook leiden zal, dat is voor mij ‘Home’.”

Dankbaar

Zo zijn er meer voorbeelden van tieners die God beter hebben leren kennen gedurende TeenStreet. Wilt u bidden dat God deze tieners zal vasthouden, zodat ze – ook nu ze weer in thuis zijn – Hem blijven volgen? We zijn God dankbaar voor de vele ontmoetingen, lessen en getuigenissen van de afgelopen week!

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
23-08-2015
Jongeren
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies