Messias-belijdende Joden wijzen landgenoten op Jezus Christus via radio

Hoe kan het Evangelie gebracht worden aan Israël? Messias-belijdende Joden van nu, onderwijzen net als Paulus, Jezus Christus als hún Messias aan Israël via radio en internet. Samen met de apostel Paulus (van huis uit een orthodoxe Jood) beamen zij: “Want ik schaam mij het Evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood … (Rom. 1:16)

In Israël noemen de meeste mensen zich Jood, maar dit heeft meer te maken met identiteit dan met hun religie. Slechts zo’n twee procent van de bevolking noemt zichzelf christen of Messias-belijdende Jood. Tien procent van de bevolking is orthodox Jood. Deze groep heeft een enorme invloed in Israël.

Zijn heil van dag tot dag

Als enige radiostation ter wereld zendt Kol Ha Yeshua in het Hebreeuws het goede nieuws van Jezus Christus uit. Geïnspireerd door Psalm 96 hopen de medewerkers van Kol Ha Yeshua op zo’n manier onderwijs te brengen, dat zowel de Joden als de Arabieren Jezus Christus als hun Heer zullen aannemen. Via een middengolfzender (1350 AM) zijn de programma’s te ontvangen in Israël en het Midden-Oosten. De programma’s zijn in het Modern Hebreeuws (Ivriet) en één avond in de week in het Russisch.

Gepresenteerd door Joden voor Joden

In de radioprogramma’s wordt de Bijbel uitgelegd met veel respect en liefde voor de eigen bevolking. De presentatoren zijn Messias-belijdende Joden, die zelf ook in Israël wonen. Israël is Gods oogappel en het is ook Zijn verlangen, dat ook zij hun harten op Hem richten.

Onderwijs vanuit Sion

Trans World Radio Nederland ondersteunt het programma ‘Onderwijs vanuit Sion’. Dit programma wordt elke dinsdagavond uitgezonden. Het programma is toegewijd aan de Messias en gaat over de belangrijkste thema’s van het geloof zoals; Profetieën over de Messias in de Tenach en Talmoed, Bijbelse archeologie, de godheid van Jezus en de zaligsprekingen. De presentator en producer van het programma is Joseph Shulam (1946), een Joodse theoloog en belijder van de Messias. “We evangeliseren niet, maar we leggen uit” aldus Josheph Shulam.

U kunt ook zelf luisteren naar de radioprogramma’s in het Engels of Hebreeuws op netivyah.org, klik op audiolessons.

Steun het werk van TWR in Israël

Met uw gift ondersteunt u de Messias-belijdende Joden bij de uitleg van het Evangelie.

Kosten van het programma ‘Onderwijs vanuit Sion’

Productie en uitzending per programma € 750,-

Productie en uitzending per minuut € 25,-

U kunt zelf uw gift overmaken naar het rekeningnummer van Trans World Radio: NL75 INGB 0000 772342 o.v.v. 17002 Israël

Trans World Radio
© Henk-Jan Oudenampsen
06-09-2015
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies