Ontmoetingsdag: Welkom voor de vluchteling

Zaterdag 26 september organiseert Gave de toerustingsdag ‘Welkom voor de vluchteling’. Duizenden vluchtelingen (vooral Syriërs) zijn afgelopen maanden ons land aangekomen. Gave wil christenen helpen om hen gastvrij te ontvangen.

Gave biedt een inspirerend programma over werk onder vluchtelingen. In eerste instantie was het programma alleen gericht op vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben en een plekje in een reguliere woning krijgen (Welkom in de wijk). Door de ontwikkelingen in de afgelopen weken met veel aandacht voor vluchtelingen (o.a. rond het initiatief “Ik ben een gastgezin voor een vluchteling”), hebben we het thema breder getrokken en is het programma ook geschikt voor christenen met interesse voor werk rond een asielzoekerscentrum.

Op het programma staat een toespraak door Gor Khatchikyan en praktische toerusting door Sara van der Toorn. En verder: muziek, stands van relevante organisaties, uitwisseling van ervaring en ontmoeting.

De dag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in de wijk, of hierin geïnteresseerd is. Wat kunt u voor hen betekenen en hoe kan Gave u hierbij helpen?

Op deze dag presenteert Gave de nieuwe brochure “Over de drempel”. De brochure biedt christenen advies voor contact met een vluchteling in de wijk. De brochure kost 2,50 euro en is gratis als download verkrijgbaar via www.gave.nl/overdedrempel.

Gave wil dat vluchtelingen in Nederland zich geliefd en gezien weten. Daarvoor inspireert en traint Gave christenen en kerken om lokaal vluchtelingen een gastvrij welkom te geven. De eerste focus van Gave is het werk rond asielzoekerscentra. Maar Gave richt zich ook op vluchtelingen die in de wijk hun plek hebben gevonden.

Locatie: Amersfoort, De Kandelaar, Heiligenbergerweg 64

Tijd: 10.00 – 15.45 uur

Kosten: 10 euro per persoon

Aanmelding: www.gave.nl/ontmoetingsdag

Rien Bregman
© Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
22-09-2015
Kerk
https://www.gave.nl/overdedrempel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies