Zingende zusjes De Wit op BCB-boekenbeurs in Houten

Afgelopen maandag werd de vakbeurs voor christelijke boekhandels en uitgevers georganiseerd. Deze najaarbeurs wordt ieder jaar georganiseerd door de brancheorganisatie BCB. Naast diverse presentaties door uitgevers en auteurs was er ook een miniconcert van de formatie Filiae, ook wel de zingende zusjes De Wit genoemd.

Vier zussen uit Hoevelaken die elk een geheel eigen karakter hebben, maar ook een sterke familieband delen. De dochters uit de familie De Wit delen ook een liefde voor muziek. Zo ontstond Filiae (‘dochters’); een vocal groep die de onderlinge relaties vertaalt naar muziek.

De BCB-najaarsbeurs is bestemd voor uitgevers en producenten van christelijke boeken (Bijbels en boeken die op enigerlei wijze de boodschap van de Bijbel weergeven), muziekdragers en multimedia en aanverwante artikelen die via de boekhandel worden verkocht.

Net als voorgaande edities had de BCB-najaarsbeurs boekhandelaren weer veel te bieden. De volle breedte van het christelijke aanbod aan boeken, muziek, film en geschenkartikelen werd gepresenteerd. Nergens anders kan met in één dag kennismaken met zoveel nieuwe christelijke cd’s, dvd’s, boeken en gifts.

BCB: ‘Eén dag zaken doen in Houten levert u profijt op voor het hele najaar: u koopt alles tegelijk in en kunt daardoor uw klanten snel een prachtig nieuw en actueel aanbod tonen. Bovendien is er volop ruimte om uw collega’s en vakgenoten te spreken en nieuws en ervaringen uit te wisselen.’

Kinderboekenmaand

Els de Jong-van Gurp over de Kinderboekenmaand: We organiseren in oktober 2015 voor de 21ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Weet je?’ Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘natuur, wetenschap en techniek’. De Christelijke Kinderboekenmaand wordt in 2015 een feest vol proefjes en uitvindingen en vol vragen over onder andere de aarde, de zee, het licht en het weer.

Je bent waardevol

Carianne Ros presenteerde haar nieuwe boek ‘Je bent waardevol’. Dit gaat over een belangrijk thema voor vrouwen: eigenwaarde en zelfbeeld. Carianne gaat hierop in met Bijbelse wijsheid en psychologische inzichten. Dit zorgt voor een bemoediging en genezing van beschadigde emoties.

Aan tafel Bijbel

De ‘Aan tafel Bijbel’ werd door auteur Willemijn de Weerd onder de aandacht gebracht. Met dit boek ga je in het gezin aan de slag met 25 Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. De kinderbijbel is geschikt om aan tafel te lezen, maar ook voor het slapengaan. De ‘Aan tafel Bijbel’ bevat naast de Bijbelverhalen en prachtige illustraties ook originele verwerkingsopdrachten.

Eros online

Wietske Noordzij presenteerde de uitgave ‘Eros online’. Dit boek geeft uitleg over verschillende vormen van seksualiteit online. Onder andere de onderwerpen sexting, gamen, social media, webcam, pornografie en grooming worden besproken. Het boek staat vol praktische tips om kinderen en jongeren te begeleiden. Daarbij gaan de auteurs op zoek naar Gods richtlijnen hiervoor.

De Bucketlist

Jolanda Kromhout vertelde over haar nieuwe uitgave ‘De Bucketlist’. In dit mooi gebonden boek gaat het om de bucketlist van de lezer en het avontuur met God. Waar komen jouw dromen en verlangens samen met die van God?

Cynthia van Echten

Cynthia van Echten gaf een miniconcert. Sinds God haar leven drastisch veranderde, wil ze alleen Hem nog in de spotlights zetten. ‘God heeft mijn denken vernieuwd en mij bevrijd en die vrijheid wil ik nu delen met anderen,’ vertelt Cynthia.

Christian Verwoerd

Christian Verwoerd gaf een optreden met enkele eigengeschreven nummers. Christian: ‘Mijn verlangen is dat mijn muziek mensen dichter bij God brengt.’

Eline Hoogenboom

Eline Hoogenboom is uitgever van Huis van Belle. Ze vertelde op de beurs over de impact die dit blad en website hebben op de tienermeiden. Met een concreet voorbeeld onderstreepte ze het belang van een dergelijk platform. ‘Voor God zijn we belangrijk en mooi, dat is wat we met dit blad willen duidelijk maken. Veel lezers worstelen daar juist mee, hebben vaak een slecht zelfbeeld en kunnen door de artikelen bemoedigd worden.

Peter van Dijk

Peter van Dijk presenteerde de glossy ‘De Bijbel’. Het evangelie is wereldwijd al in vele verschijningsvormen gedrukt, maar deze uitgave is wel een heel bijzondere. LenteMedia brengt het Nieuwe Testament (in de vertaling van Het Boek) nu als glossy, als kleurrijk magazine met een prachtige, frisse vormgeving en met mooie illustraties. De look-and-feel van dit magazine is vergelijkbaar met de meeste populaire titels die nu in het tijdschriftenvak van de supermarkten liggen. En daar komt dit magazine dan ook tussen te liggen.

Redactie christelijknieuws.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
22-09-2015
Web: www.bcbplein.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies