Concert Oslo Gospel Choir in 2016 in De Basiliek in Veenendaal

Het Oslo Gospel Choir keert in 2016 terug naar Nederland voor een éénmalig concert in Veenendaal. Dat het koor een warme band heeft met Nederland blijkt uit de vele goed bezochte concerten die het koor de afgelopen 27 jaar al in ons land heeft mogen geven.

De waardering vanuit ons land voor het Noorse Oslo Gospel Choir is enorm en is er al sinds het begin. Het koor, onder leiding van Tore Aas, vierde twee jaar geleden haar 25-jarig bestaan.

In die 25 jaar heeft het koor regelmatig Nederland bezocht en een relatie opgebouwd met het publiek. Dat het koor gewaardeerd wordt blijkt ook uit de inbreng vanuit Nederland op de cd ‘I Go To The Rock’ die vorig jaar uitkwam. De CD bevat gospels zoals ‘Precious Lord Take My Hand’ en ‘Just A Closer Walk With Thee’, uitgevoerd in de bekende en geliefde stijl door het Oslo Gospel Choir. Niemand minder dan Pearl Jozefzoon zingt de solo bij de prachtige vertolking van het lied ‘Sometimes I Feel Like A Motherless Child’. Inmiddels is het album genomineerd voor een Zilveren Duif Award in de categorie “beste album internationaal”.

Tijdens het concert van komend voorjaar zal het koor oude en bekende nummers ten gehore brengen maar zullen er ook nieuwe nummers de revue passeren.

‘s Middags zal er ook weer een workshop worden gegeven. Dirigent Tore W. Aas deelt hier verhalen en tips vanuit zijn grote ervaring als liedschrijver en dirigent van het koor en zullen er weer een aantal echte Oslo Gospel Choir nummers worden aangeleerd.

Na de eerste aankonding woensdag op Facebook en de aankonding via de TrueTickets nieuwsbrief loopt het storm. Reserveer op tijd, we verwachten dat het concert uitverkocht zal raken.

© Henk-Jan Oudenampsen
24-09-2015
Muziek
https://www.truetickets.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies