Bijbelquiz WIJS vanaf oktober bij Family7

Vanaf 5 oktober wordt de nieuwe bijbelquiz WIJS elke avond om 19.00u uitgezonden op Family7. De gezelligste bijbelquiz van Nederland is een laagdrempelig programma waar iedereen aan mee kan doen, op televisie en thuis op de bank.

WIJS wordt elke werkdag om 19:00 uur uitgezonden en duurt ongeveer twintig minuten. Elke aflevering strijden twee deelnemers tegen elkaar om te kijken wie de meeste bijbelkennis heeft. De kandidaten hoeven geen theologische achtergrond te hebben om te kunnen winnen. “Met een beetje basale bijbelkennis kom je al heel ver!”, volgens Bram Willems, die de quiz gaat presenteren.

De Bijbelquiz bestaat uit verschillende rondes en de vragen worden steeds moeilijker. Er komen veel thema’s aan bod, zoals: Oude- en Nieuwe Testament, vragen over Israël, de eindtijd, muziek en bevat een bijzondere beeldvraag. Daarnaast komen er vragen aan bod over de geschiedenis en ontwikkeling van het christendom na de opstanding van Jezus Christus.

“Er is bij mensen veel bijbelkennis aanwezig. Ze kunnen teksten zo oplepelen en toepassen in hun dagelijkse leven. Ook worden er veel teksten geciteerd om mensen te bemoedigen en om standpunten te onderbouwen. Maar kennen ze ook kleine feitjes waar je heel veel van kunt leren.”, zegt Bram Willems. “Ik heb heel veel zin om dit programma te presenteren omdat er heel veel gezelligheid in het programma zit, maar ook echt diep in de bijbel gespeurd wordt. Zo wordt het plezier en de kennis op een mooie manier gecombineerd.”

Thuis meedoen

Thuis kun je ook meedoen, natuurlijk kan dat met het bijbeltje op schoot, maar er is ook elke week een kijkersvraag. Het zijn pittige vragen die even opgezocht moeten worden, waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Als kandidaat moet je voldoende bijbelkennis hebben zodat je het kunt opnemen tegen je tegenspeler, maar je hoeft geen theoloog te zijn om te kunnen winnen! Dus iedereen kan meedoen! Lijkt het je leuk om mee te doen?

Nieuwe programma’s Family7

Vanaf 5 oktober komt Family7 met een geheel vernieuwde programmering. Veel nieuwe programma’s die voornamelijk uitgezonden worden in de avonduren. Hiermee wil Family7 een breder aanbod aanbieden aan haar kijkers. Sinds 2005 zendt Family7 uit op televisie en internet. Inmiddels heeft Family7 een bereik van meer dan vijf miljoen huishoudens. Family7 is opgericht vanuit de passie en visie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Dit doen ze doormiddel van programma’s die aansluiten bij veel verschillende doelgroepen. De programma’s bij Family7 zijn actueel, ontspannend, onderwijzend en inspirerend.

Bram Willems
Family7
25-09-2015
Media
https://www.family7.nl/wijs

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies