Thuisfront van groot belang voor zendingswerker

Voor een zendeling is een Thuisfrontcommissie (TFC) van grote waarde. Deze groep mensen ondersteunt de werker vanuit Nederland op praktisch, sociaal en geestelijk vlak. Behalve de praktische hulp rondom bijvoorbeeld financiën en communicatie kan juist ook de geestelijke zorg erg belangrijk zijn.

Een combinatie van een druk bestaan en de afwezigheid van directe familie en vrienden kan ervoor zorgen dat de zendingswerker daar te weinig aan toekomt. Juist die mentale steun staat dit jaar centraal op de dag die MissieNederland organiseert om deze teams te inspireren en toe te rusten.

Dat die geestelijke support een enorme steun kan zijn, blijkt uit de reactie van een zendeling die we recent ontvingen: “Begin dit jaar was een moeilijke tijd voor mij. Ik stond voor een belangrijk keuze waarin ik duidelijk van God wilde horen wat de volgende stap was. Ik vroeg mijn TFC een week lang met mij mee te bidden. Ik vond het bijzonder om ondanks de grote afstand te ervaren dat er een team is dat achter me staat en meebidt. Maar vooral ook dat ze mij in alle eerlijkheid wilden meenemen in wat God tot hen zei. Mede daardoor kon ik met zekerheid een beslissing nemen waarvan ik wist dat het van God was.”

De dag vindt plaats op zaterdag 3 oktober, het programma start om 10.00 uur. In de workshoprondes komen ook tal van praktische onderwerpen aan bod.

Arjan Schoemaker
© Henk-Jan Oudenampsen
29-09-2015
Evangelisatie
https://www.missienederland.nl/tfcdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies