The Choir Company opnieuw op tour met Tom Parkers Young Messiah

The Choir Company trekt weer het land door en opnieuw staan er 6 verschillende concertlocaties op de planning. Uniek is dat er naast de solisten in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een enthousiaste vertolking.

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat “Messiah” heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. “The Young Messiah”, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicki Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2015, zo’n 35 jaar later, is het project nog steeds ongekend populair.

The Young Messiah vertelt op aansprekende wijze over het leven van Jezus Christus, de Messias: Zijn verschijning op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding. Wie kent ze niet, de bekende liederen als “Every Valley”, “Unto Us A Child is Born”, “I know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah”?

Data en locaties:

6 november – Roosendaal

7 november – Vroomshoop

14 november – Zwolle

15 november – Rotterdam

21 november – Enschede

22 november – Alphen a/d Rijn

38 november – Veenendaal

Events4Christ
© Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
07-10-2015
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies