Mercy Ships Holland viert 25-jarig bestaan met jubileumfeest

Internationale medische hulporganisatie Mercy Ships vierde zaterdag 17 oktober een jubileumfeest wegens het 25-jarig bestaan van Mercy Ships Holland. Hoogtepunt van de middag was de aankondiging van een nieuw schip, dat door de steun van donateurs wereldwijd, gebouwd kan worden en dat in 2018 in de vaart zal worden gebracht. Hierdoor is nog meer gratis medische hulp en training voor de allerarmsten in Afrika mogelijk.

In Dordrecht bezochten ruim zeshonderd donateurs, vrijwilligers en medewerkers de jubileumviering. De presentatie van de middag was in handen van tv-presentator Jan van den Bosch, die tevens voorzitter is van de stichting. De samenzang werd begeleid door zangduo Reni en Elisa Krijgsman, zangeres en ambassadeur Kirsten Alting en de Afrikaanse muziekgroep PPM Worship band. Daarnaast werd vooraf en achteraf piano gespeeld door de jongste Mercy Ships ambassadeur, Anne-Marith Boone.

Ook kwamen verschillende vrijwilligers aan het woord, die voor korte of langere periode aan boord van de Africa Mercy hebben gewerkt. Zij betalen zelf reis- en verblijfkosten. “Het gaat niet om het geld”, aldus een van de verpleegkundigen. “We zijn hier op aarde om onze naasten te helpen. Ik heb zoveel terug mogen ontvangen voor mijn werk op het ziekenhuisschip. De blijdschap en dankbaarheid van de patiënten heeft me diep geraakt en het is een unieke ervaring. Ik hoop in september volgend jaar weer terug te gaan naar het ziekenhuisschip.”

De aanwezigen werden via een skypeverbinding meegenomen naar Madagaskar, waar het ziekenhuisschip van de organisatie momenteel verblijft. Directeur Arjen van der Wolf: “We zijn dankbaar dat Mercy Ships Holland al een kwart eeuw een grote bijdrage mag leveren aan het werk dat op het ziekenhuisschip verricht wordt. We zullen met het tweede schip nog meer mensen kunnen helpen. Ieder mens is immers kostbaar en heeft recht op goede medische zorg.”

Mercy Ships
Mercy Ships
19-10-2015
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies