Vervoorn en Ouweneel publiceren materiaal voor advent

Paulien Vervoorn en Willem J. Ouweneel publiceren hun tweede boek. Na Veertigvragentijd verschijnt nu Donkeredagenvragen: Advent in ander Licht. Het boek bevat prikkelende vragen met inspirerende antwoorden voor de donkere dagen. Het materiaal is geschikt voor individueel gebruik en voor groepen.

‘Wat betekent het voor mij persoonlijk dat Jezus mens geworden is?’ ‘Waarom wachten we ieder jaar op een kindje dat allang geboren is?’ ‘Hoe richt ik me op het Licht in donkere dagen?’ Het boek Donkeredagenvragen reikt je vragen aan om een periode apart te zetten zodat advent in een ander licht komt te staan. Iedere week staat een andere hoofdvraag centraal: ‘Waarom werd God mens?’, ‘Waar wacht ik op?’ ‘Waar is Jezus in mijn donkere dagen?’ en ‘Wat kan ik leren van de hoofdrolspelers in de stal?’ Ze willen de lezer inspireren en uitdagen in het dagelijks leven.

Iedere doordeweekse dag bestaat uit een vraag en antwoord. Daarna staan er bijvoorbeeld vragen om over na te denken (of te bespreken), gebedsideeën, liederen en leessuggesties. De zondagen bestaan uit creatieve experimenten ter voorbereiding op de leesstof van de komende week.

Materiaal downloaden

Bij het boek is een e-book te downloaden met o.a. extra opdrachten en suggesties voor kringleiders. Meer info: www.geloofwaardigspreken.nl/ebooks

Paulien Vervoorn (1978) is spreker en coacht en traint anderen in geloofwaardig (s)preken. Daarnaast coacht ze bij vragen over identiteit en het maken van passende keuzes. Willem J. Ouweneel (1944) is emeritus hoogleraar in de theologie en preekt en spreekt in vele plaatsen en landen.

Charlotte Matse
02-11-2015
Media
https://www.geloofwaardigspreken.nl/product/donkeredagenvragen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies