Rode loper ligt uit tijdens dankweek bij Red een Kind

De week van 2 november is het Dankweek bij Red een Kind. Alle activiteiten zijn gericht op het bedanken van sponsors, donateurs, vrijwilligers, kerken, scholen en bedrijven.

Red een Kind wil met de dankweek haar erkentelijkheid uitdrukken richting de eigen achterban. ´Zonder onze sponsors en donateurs kunnen wij ons werk niet doen”, vertelt directeur Leo Visser. ‘Dankzij ruim 22.000 gevers kunnen wij elk jaar 450.000 kinderen helpen. In de week rond dankdag willen we daar graag extra bij stilstaan en al onze donateurs namens al die kinderen bedanken.”

Rode loper

De hele week ligt er letterlijk een rode loper voor het kantoor in Zwolle. Wie zich verbonden weet met Red een Kind is hartelijk welkom voor een kop koffie met gebak. De medewerkers van Red een Kind gaan er ook op uit: sommige kerken, scholen of bedrijven zullen verrast worden met een ludiek bedankje. Ook sponsors kunnen per mail, per telefoon of per post een bedankje tegemoet zien. Op social media komen filmpjes en foto’s vanuit verschillende programma’s van Red een Kind.

Alleen bedanken

“We vragen veel aan onze sponsors en donateurs”, vertelt Anki van Bruggen, manager Fondsenwerving & Bewustwording van Red een Kind. “De mensen die ons steunen doen dat vaak al heel erg lang en zijn ons heel trouw. Als er ergens een ramp gebeurt, of er is binnen een programma extra geld nodig, kunnen we ook vaak bij hen aankloppen voor een extra gift. Dat vinden we niet vanzelfsprekend. Daarom willen we het deze week eens omdraaien: we gaan iedereen eens extra bedanken, en we vragen in geen geval om giften of sponsoringen.”

Dankdag

Dat de dankdag voor gewas en arbeid (woensdag 4 november) midden in deze week valt, is niet toevallig. Directeur Leo Visser: “We zijn niet alleen afhankelijk van onze achterban, maar boven dat alles weten we ons afhankelijk van de zegen van onze hemelse Vader.”

Anki van Bruggen
© Henk-Jan Oudenampsen
02-11-2015
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies