In 2017 snel internet op alle scholen door aangenomen ChristenUnie-motie

In 2017 moeten alle basis- en middelbare scholen de beschikking hebben over snel internet. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde vandaag in met een motie van de ChristenUnie die het kabinet daartoe oproept.

Voor veel scholen, vooral in het buitengebied, is snel internet niet vanzelfsprekend. 1 op de 14 scholen in het primair en het voortgezet onderwijs kan niet rekenen op een internetverbinding met voldoende snelheid. Op sommige scholen is het internet zelfs zo slecht dat er nauwelijks gebruik kan worden gemaakt van het digibord of meerdere pc’s tegelijkertijd. Door de aangenomen motie van de ChristenUnie is dat binnenkort verleden tijd.

De ChristenUnie stelt in haar motie dat om dit te realiseren samengewerkt moet worden met omliggende bedrijven of moet worden aangesloten bij woonwijken. Daarmee wordt voorkomen dat onderwijsgeld wordt ingezet voor investeringen in snel internet.

Fractievoorzitter Arie Slob: “Internet is niet meer weg te denken uit de klaslokalen en is een must voor het onderwijs. Het is ondenkbaar dat complete scholen daarvan nog langer verstoken blijven. Het kabinet moet nu aan het werk om ook in de buitengebieden een stabiele internetverbinding op scholen te kunnen garanderen.”

Johannes de Vries
© Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
03-11-2015
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies