Interactieve video: Treed in de voetsporen van vluchtelingen

De website twobillionmiles.com geeft bezoekers een realistische blik in de harde werkelijkheid van vluchtelingen en migranten. Via een keuzemenu kan men door Europa reizen of naar een opvangkamp gaan. Met de interactieve videobeelden komt de realiteit van het leven van een vluchteling heel dichtbij.

Velen zijn vanwege burgeroorlog of armoede hun huizen ontvlucht en op weg gegaan door Europa. Anderen doen dit om aan de ellende van vluchtelingenkampen te ontsnappen.

Migranten die in 2015 asiel hebben aangevraagd in Europa, reisden meer dan twee miljard mijl, dit is een behoudende schatting op basis van de kortste routes over land naar Europese landen vanuit hun land van herkomst. Deze 727.085 mensen reisden een gemiddeld van 2750 mijl per persoon.

Treed in de voetsporen van migranten en vluchtelingen als ze geconfronteerd worden met de ontberingen van maanden onderweg zijn. De realiteit: alleen al dit jaar 3329 sterfgevallen op routes via de Middellandse Zee. Honderdduizenden vluchtelingen zijn op dit moment nog onderweg.

Kies uw route en neem moeilijke beslissingen in dit interactieve videoverhaal met echte beelden en rapportages over de buitengewone reizen die vluchtelingen dit jaar hebben gemaakt.

Redactie christelijknieuws.nl
Twobillionmiles
05-11-2015
Hulpverlening
https://www.twobillionmiles.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies