Nederlanders in actie voor vluchtelingen

Vele leuke acties werden er opgezet naar aanleiding van de oproep van ZOA om een gevlucht gezin in het Midden-Oosten te helpen. Van het ophalen van lege flessen tot het verkopen van een zelfgeschreven boek. Door het hele land ontstonden hartverwarmende initiatieven. Ook zijn er dit jaar weer veel enthousiaste verkopers op pad voor de kruidnotenactie.

Lenny organiseerde een verkoopactie op school

“Met een aantal moeders wilden we zelfgemaakte baksels verkopen om het werk van ZOA in het Midden-Oosten te steunen. Nooit verwacht dat het zo goed zou aanslaan. In totaal verkochten we 6000 muffins, 1600 donuts, 150 appelflappen en 340 appeltaarten. En dat binnen een week!”

Jongeren van de Blije Kerk verkochten kruidnoten

“Met meerdere groepjes van de kerk gaan we langs de deuren om kruidnoten te verkopen. Ze zijn niet alleen heel lekker, ook het doel is enorm de moeite waard! Dat maakt het extra leuk om te doen.”

Nelleke hield een sponsorloop

“Toen ik de beelden uit het Midden-Oosten zag wilde ik iets doen. Daarom besloot ik te gaan hardlopen om geld op te halen voor Syrische vluchtelingen. Als ik bedenk dat zoveel gezinnen kilometers lopen om veiligheid te bereiken, vallen die 11 kilometer van mij in het niet.”

ZOA
ZOA
07-11-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies