Ondertussen in Oost-Afrika

Miljoenen mensen dreigen de komende maanden afhankelijk te worden van voedselhulp door een ongelukkige combinatie van extreme droogte en teveel regen. Vooral in Ethiopië wordt een grote stijging verwacht van mensen die hulpnodig hebben, maar ook Somalië, Sudan, Zuid-Sudan, Kenya en Uganda bereiden zich voor op humanitaire noden.

Deze regio heeft te maken met grote groepen mensen die ontheemd zijn als gevolg van conflicten. Dat betekent ook dat in bepaalde gebieden een veel groter beroep wordt gedaan op voedselvoorraden dan gebruikelijk.

Dat er in de komende maanden regen wordt verwacht, is niet afdoende om de oogst te redden die als verloren wordt beschouwd door de eerdere droogte. Bovendien levert overvloedige regenval nieuwe risico’s op, zoals cholera, typhus en malaria.

De Verenigde Naties en vele hulporganisaties houden de situatie goed in de gaten en bereiden zich zoveel mogelijk voor om adequaat te reageren op noden die ze verwachten.

ZOA is inmiddels in Darfur, Sudan, een kleinschalig noodhulpprogramma gestart om te voorzien in de al ontstane voedseltekorten. We houden vinger aan de pols en beraden ons op een vervolg en een uitbreiding van deze hulp in onze programma’s in de regio.

ZOA
ZOA
07-11-2015
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies