Arie Slob: Na veertien jaar topsport is het tijd voor iets anders

Arie Slob, Fractievoorzitter van de ChristenUnie, gaat de politiek verlaten. Dat maakt Slob vandaag bekend in een interview in het Nederlands Dagblad. Arie Slob zegt dat het ‘na veertien jaar topsport’ tijd is voor iets anders.

Slob heeft al een nieuwe baan. In januari wordt hij in zijn woonplaats Zwolle directeur van het Historisch Centrum Overijssel. ‘Een functie waarin ik bezig kan zijn met cultureel erfgoed en geschiedenis – ik ben en blijf historicus.’

“Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen.” Gert-Jan Segers wordt vandaag door de fractie gekozen als opvolger van Slob. Die verlaat op 1 december de Tweede Kamer. Zijn plek in de Kamer wordt dan ingenomen door Eppo Bruins.

Arie Slob (1961) is vanaf februari 2001 – met een korte onderbreking van mei t/m november 2002 – lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie-fractie. Sinds 28 april 2011 is hij fractievoorzitter. Vanaf maart 2007 tot en met juni 2010 was hij ook al fractievoorzitter, toen de ChristenUnie in die periode deel uitmaakte van de regeringscoalitie.

Arie Slob volgde in 2001 tussentijds Gert Schutte op. Hij is historicus en werkte als docent geschiedenis en maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Tevens werkte hij enkele jaren als onderwijskundig adviseur bij een schoolbegeleidingsdienst. Ook was hij directeur van onderwijsorganisatie Concent.

Vanaf 1993 tot en met 2001 was hij lid van de Gemeenteraad van Zwolle. Arie Slob was met André Rouvoet betrokken bij de formatie van het kabinet Balkenende IV. Hij maakte ook deel uit van de Tijdelijke Commissie Infrastructuur (TCI), beter bekend onder de naam commissie-Duivesteijn. Deze parlementaire onderzoekscommissie deed onderzoek naar grote infrastructurele projecten als de Betuweroute en de HSL-Zuid.

ND – ChristenUnie
© Anne Paul Roukema – Christenunie
10-11-2015
Samenleving
https://www.nd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies