Bekende zangers wagen zich aan Handels Messiah

In het tweede seizoen van het EO-programma Messiah Masterclass gaan opnieuw vier bekende Nederlanders de uitdaging van hun carrière aan. The Voice of Holland-winnares Leona Philippo, cabaretier Remco Veldhuis, Loïs Lane-zangeres Monique Klemann en musicalacteur William Spaaij zetten alles op alles om een gedeelte uit de Messiah van Händel onder de knie te krijgen.

De kandidaten worden ook dit jaar begeleid door zangcoach Sigrid van der Linden en meester bariton Maarten Koningsberger.

Door middel van intensieve zangrepetities en een confronterende masterclass worden de kandidaten klaargestoomd voor het moment suprême. Dit gaat gepaard met een mix aan emoties, die vooral tijdens de repetities van zangdocent Van der Linden duidelijk zichtbaar zijn. Zo is het aanleren van de ingewikkelde techniek voor Monique Klemann soms even slikken. Klemann: “In lichte muziek, zoals jazz en popmuziek, is veel meer ruimte om dingen nét even anders te zingen. Bij klassieke muziek is die ruimte er niet. Tijdens de lessen van Sigrid word ik direct gecorrigeerd als ik de noten niet precies goed zing. Even slikken, maar ook heel verfrissend.”



Christelijke boodschap


De artistieke wederhelft van Kemper, Remco Veldhuis, worstelt vooral met het overbrengen van de christelijk boodschap: “Ik vind de Bijbel een interessant, maar tegelijkertijd ontzettend lastig boek. Toch moet ik in mijn optreden de boodschap uit de Messiah overbrengen op het publiek. Dat is een flinke uitdaging.” 



Techniek en emotie


Om het viertal voldoende vertrouwen te geven voor het spannende slotconcert, krijgt iedere deelnemer een unieke masterclass van concert- en operazanger Maarten Koningsberger. Hij staat bekend als één van de meest succesvolle operazangers van Nederland en werkt over de hele wereld met vooraanstaande orkesten. Wanneer tijdens zijn masterclass techniek, tekstbeleving en emotie samenkomen, zijn de bekende deelnemers klaar voor de grote ontknoping van Messiah Masterclass: het slotconcert in de Grote Kerk in Naarden.

Messiah Masterclass, 21, 22 en 23 december, 19.20 uur, NPO 2

Evangelische Omroep
© Hans van der Woerd – EO
19-11-2015
Muziek
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies