Platform Zuidas Cares zamelt duizenden spullen in voor vluchtelingen

In heel Nederland komen individuen, bedrijven, scholen, universiteiten, stichtingen en andere instanties in actie voor vluchtelingen. In Amsterdam is hiervoor speciaal het platform Zuidas Cares opgericht. Op 10, 11 en 12 november is een succesvolle ‘Donation Drive’ gehouden op de Zuidas.

De vrijwilligers van Zuidas Cares zijn erg blij met het behaalde resultaat van de Donation Drive en dankbaar voor alle hulp die de ze hebben gekregen. “Een van de eerste donateurs die bij ons kwam was zelf vluchteling. Een vrouw uit Syrië die hier nu 3 jaar woont”, zegt de projectleider van Zuidas Cares Piedad Alonso Gamo. “En de laatste dag heeft een jongen die hier net drie maanden was de hele dag hard meegeholpen; erg bijzonder vonden we dat.”

Eind september startte het project samen met een kernteam van collega’s: Rosemary de Waard, Kaylee Brady en Lily Yeo. Inmiddels zijn er 100 bedrijven benaderd en in slechts 4 weken heeft Zuidas Cares al 21 partnerbedrijven en vrienden gevonden. “ Zuidas Cares is een community initiative met het doel een platform te creëren dat goede doelen ondersteunt. Gedwongen door de vluchtelingencrisis is het initiatief snel opgezet en door mond-tot-mondreclame hebben veel individuen en organisaties zich direct aangemeld om dit te realiseren”, zegt Piedad.

“Met elkaar kunnen we een groot verschil maken”

Naast bedrijven helpen internationale scholen ook mee met het project. Kinderen uit verschillende landen sjouwen rond met dozen en sorteren kleding. “Dit project is erg cool. Ik heb nog nooit aan een hulpactie meegedaan”, zegt de Amerikaanse Quincy Greer (13). “Het bevalt goed iets voor anderen te doen en met mijn klasgenoten om me heen is het nog gezellig ook.”

60 Miljoen mensen op de vlucht

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Lees het complete artikel op de website van Het Rode Kruis via onderstaande link.

Rode Kruis
Rode Kruis
19-11-2015
Hulpverlening
https://www.rodekruis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies