Trans World Radio: interview over jongerenradio in Cambodja

AANKONDIGING – Interview over speciaal radioprogramma voor jongeren in Cambodja zaterdag 21 november 2015 om 21:00 uur op Radio 5. Trans World Radio maakt in Cambodja sinds 2005 het radioprogramma ‘It’s Yours!’. De impact blijkt uit de inhoud van reacties die worden ontvangen.

In de eerste twee maanden van 2015 werden bijvoorbeeld 87 reacties ontvangen via brief, telefoon, sms en bezoeken aan het kantoor. ‘It’s Yours!’ is een radioprogramma in de Khmer taal voor jongeren tussen 16-25 jaar. Het is een programma van 30 minuten en wordt wekelijks uitgezonden via 6 commerciële FM zenders. Het is een kleurrijk programma met afwisselende onderdelen zoals studiodiscussies, sketches, interviews en Christelijke liederen in het Engels en Khmer. Regelmatig worden reacties van luisteraars voorgelezen, om ook andere luisteraars aan te moedigen te reageren.

Joost Bastiaans, medewerker van Trans World Radio, is in Cambodja geweest en vertelt meer over in een interview op EO Metterdaad. Klink op de link onderaan dit item om het interview te beluisteren.

Om de jonge luisteraars effectief te kunnen blijven bereiken, is het van essentieel belang om met hen in contact te blijven, bijvoorbeeld via Facebook of e-mail. In iedere uitzending wordt daarom de contactinformatie gedeeld. De jongeren kunnen ook bellen om over hun persoonlijke vragen door te spreken.

Het jongerenteam van TWR Cambodja gaat regelmatig het veld in om persoonlijk in contact te komen met jongeren. Daartoe worden bijeenkomsten georganiseerd met luisteraars in dorpjes, kerken en jeugdcentra en met luistergroepen in het hele land. Het jongerenteam faciliteert discussies over fysieke en emotionele gezondheid en over persoonlijke ontwikkeling en life skills. De lessen zijn opgezet volgens een ‘train de trainer’ model en jongeren worden aangemoedigd om het geleerde door te geven aan hun vrienden en familie.

Het doel van het programma is dat jongeren Christus leren kennen, hun karakter ontwikkelen en een rolmodel worden voor de volgende generatie.

Kadaka is 25 jaar oud. Hij was een tweedejaars student Informatica aan een universiteit in Phnom Penh, maar omdat hij drugs gebruikt had werd hij naar een centrum voor drugsverslaafden gestuurd. Hij zegt: “De redenen dat ik drugs ging gebruiken waren eigenlijk dat ik me verveelde en omdat mijn vrienden ook drugs gebruikten. Wanneer ik drugs gebruikte voelde ik me fris en vergat ik al mijn moeilijkheden. Het gebruik van drugs gaf me een goed gevoel en het gaf me iets wat mensen me niet konden geven. Nu heb ik er spijt van. Tegen alle jongeren in Cambodja wil ik zeggen: Wordt niet zoals ik, want in het begin kan het misschien goed voelen om drugs te gebruiken, maar later verlies je alles in je leven. Blijf er van weg.

Toch ben ik blij om hier te zijn omdat ik een nieuwe en belangrijke les heb geleerd over Jezus. Hij is mijn hoop en mijn kracht. Ik dank God voor het team van ‘It’s Yours!’ omdat zij mij hebben aangemoedigd om Christus beter te leren kennen.”

De reactie van Kadaka staat voor vele andere jonge luisteraars die praktische informatie krijgen over problemen waar jongeren in Cambodja mee zitten en wat de Bijbel hierover leert.

Trans World Radio
Trans World Radio
19-11-2015
Evangelisatie
https://metterdaad.eo.nl/projecten/jongerenradio-cambodja

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies