Jonge vluchtelingen in theatervoorstelling Youth for Christ

Jonge vluchtelingen uit de Internationale Schakelklassen (ISK) spelen samen met acteurs van theatergroep Switch van Youth for Christ in een theaterstuk over vluchtelingen. Het theaterstuk, Thuis, wordt in de week voor kerst opgevoerd op middelbare scholen in heel Nederland.

Met het theaterstuk geven de jongeren uit de schakelklassen ‘de vluchteling’ een gezicht. De massale (nieuws)stroom wordt een persoon. Ruth den Hertog is regisseur bij Switch Onderwijsprojecten van Youth for Christ en schreef het theaterstuk: “Deze jongeren vluchtten hierheen om een nieuw leven op te bouwen en ze hebben hun oude thuis, en alles wat daarbij hoorde, daarvoor moeten opgeven. De jongeren spelen mee in het stuk en geven zo het begrip ‘thuis’ een nieuwe betekenis. Ze brengen het thema letterlijk dichter bij jongeren.”

Op zoek naar een thuis

De jongeren uit de schakelklassen komen uit diverse landen, zoals Somalië en Iran. In de schakelklassen worden zij voorbereid op het Nederlandse onderwijs. Ruth: “Iedereen wil een plek, een omgeving waar hij gezien en geliefd wordt. Net als veel Nederlandse jongeren, zijn ook vluchtelingen daarnaar op zoek. Wij willen jongeren de vraag stellen: hoe kan jij iemand een thuis bieden?”

Over Youth for Christ

Switch Onderwijsprojecten is onderdeel van Youth for Christ en verzorgt educatief theater op middelbare scholen in heel Nederland. Variërend van (cyber)pesten, social media en identiteit tot kerst en pasen. Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en geeft hen hoop. Door aanwezigheid op straat, op school en in de kerk komt Youth for Christ elk jaar met 50.000 jongeren in contact.

Het theaterstuk Thuis wordt van 14 t/m 18 december opgevoerd op diverse middelbare scholen.

Voor meer informatie en boekingen: www.switchweb.nl/docenten.

Alec Timmerman
Youth for Christ
26-11-2015
Jongeren
https://www.switchweb.nl/docenten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies