Bekende zangers beklimmen toonladder van de Messiah

Messiah Masterclass keert dit jaar terug met opnieuw vier bekende Nederlandse artiesten die voor een grote muzikale uitdaging staan. Leona Philippo, Remco Veldhuis, Monique Klemann en William Spaaij wagen zich aan één van de beroemdste werken van Händel: de Messiah. Opnieuw krijgen de zangers begeleiding van bariton Maarten Koningsberger en zangcoach Sigrid van der Linden, die hen helpen met het uitpluizen van het muzikale meesterstuk.

Het muzikale uitstapje begint met het instuderen van de gekozen stukken, passend bij desbetreffende artiest. In de eerste twee afleveringen is de kijker getuige van meeslepende confrontaties en intensieve trainingssessies. De artiesten zetten alles op alles om hun muziekstuk te beheersen. Elke artiest gaat op een geheel eigen manier de muzikale ontdekkingstocht van de Messiah aan.

In de derde en laatste aflevering brengen de artiesten hun aandeel uit de Messiah ten gehore aan het enthousiaste publiek in de Grote Kerk in Naarden. Het orkest, onder leiding van dirigent Andrew Wise, en de Nederlandse Händelvereniging brengen de optredens van de solisten samen tot een indrukwekkende slotopvoering. Leona Philippo zingt het mooie ‘He shall feed his flock’, waarin het verhaal van de herders wordt bezongen. Cabaretier Remco Veldhuis voert ‘Thou art gone up high’ op, terwijl ‘Rejoice greatly’ wordt gezongen door Monique Klemann. William Spaaij vertolkt het stuk ‘Ev’ry valley’, waarin hij zingt over de geboorte van Jezus.

Messiah Masterclass is op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 december om 19.20 uur te zien op NPO 2. Evangelische Omroep Hans van der Woerd 10-12-2015 Media https://www.eo.nl
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies