Trans World Radio: Hoop voor Syrie

In het door oorlog geteisterde Syrië, verricht een groepje Syriërs trouw hun werk voor Gods koninkrijk. Op een geheime locatie maken ze het radioprogramma ‘Hoop voor Syrië’. De lokale programmamakers bemoedigen de Syrische luisteraars met Bijbelse overdenkingen en muziek. Zo helpen ze de luisteraars om in alle ellende hun oog op onze God te richten.

In het programma worden ook praktische tips gegeven. Een psychotherapeut en een dokter geven adviezen over hoe je het beste kunt omgaan met trauma’s en medische problemen. Via telefoon, Skype en Facebook komen vragen binnen, die tijdens de uitzending besproken worden.

Syriërs staan meer dan ooit open voor het Evangelie

“Dank u wel voor ‘Hoop voor Syrië’. Jullie geven ons hoop op een betere toekomst. Jullie praten over dingen waar ik nog nooit over gehoord heb. Help me om te begrijpen en geloof te krijgen in de God waar jullie over praten.” (Luisteraar uit Syrië)

“Bedankt voor de hulp die ik krijg door jullie programma. Jullie zijn een geschenk uit de hemel. Ook al zijn de omstandigheden heel zwaar in Syrië, nog steeds luister ik stiekem naar de radio om jullie te horen. Want jullie zijn het licht in de donkere wereld om ons heen.” (Yasmir, Syrië)

Het bijzondere is dat niet alleen moslims in Syrië bereikt worden. Overal stemmen Syriërs af op ‘Hoop voor Syrië’, ook in vluchtelingenkampen, langs de vluchtroute naar Europa en in asielzoekerscentra. Onlangs kregen we een berichtje van Shiar, een Syriër die inmiddels in Nederland is aangekomen. Hij schrijft: “Ik heb zojuist uw radioprogramma ontdekt. Ik voelde me heel leeg en alleen. Toen ik jullie over hoop hoorde spreken, kreeg ik nieuwe moed. Jullie zeggen dat er hoop is in Jezus. Vertel me alsjeblieft meer!” Zo komt het werk van TWR ineens heel dichtbij.

We zijn ervan overtuigd dat Syriërs niet alleen dekens, een warme maaltijd en een dak boven hun hoofd nodig hebben. We willen hen ook voedsel voor hun ziel geven. Wilt u ons helpen om zoveel mogelijk Syriërs te bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie? Uw gebed en gift zijn belangrijk!

Geef op IBAN NL75 INGB 0000 772342 o.v.v. Syrië

Voor € 20,- kunnen we één minuut uitzenden naar Syrië, Iran en Irak

Voor € 25,- geeft u een MP3-speler met Arabische programma’s voor Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon.

Voor € 75,- bekostigt u de productiekosten van één radioprogramma van 15 minuten.

Trans World Radio
Trans World Radio
23-12-2015
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies