Asia Bibi vergeeft haar vervolgers

‘Met Kerst vieren we Gods genade. Ik vergeef mijn aanklagers, hen die mij vals beschuldigen en ik wacht op hun vergeving.’ Woorden van Asia Bibi, de Pakistaanse christin, die al zeven jaar zit opgesloten in de gevangenis en tot de dood is veroordeeld, op een valse beschuldiging van godslastering.

Ze wordt vastgehouden in de vrouwengevangenis van Multan, in de provincie Punjab. Ze wacht daar op een nieuwe uitspraak van het Hooggerechtshof, omdat ze in beroep is gegaan tegen de doodstraf die haar is opgelegd.

Asia Bibi is 50 jaar en ze heeft vijf kinderen. Volgens een recent bericht ervaart ze rust en vrede, ondanks alle onrecht dat haar is aangedaan, zoals de onterechte beschuldiging van godslastering. Op kerstavond mocht haar familie haar bezoeken. Ze vertelde hun: ‘Met Kerst vieren we Gods genade. Ik vergeef mijn aanklagers, hen die mij vals beschuldigen en ik wacht op hun vergeving.’

Het is genade van God als je dit kunt zeggen, in zo’n situatie. Asia’s man, Ashiq Masih, en haar kinderen, werden diep geraakt door deze woorden.

Ze zei ook nog: ‘Jezus heeft deze dag voor mij tot een gelukkige dag gemaakt en Hij heeft mijn gebeden gehoord. Ik ben ontroerd en vol van blijdschap dat mijn familie hier is vandaag en dat we samen kerstfeest kunnen vieren.’

De eerste beschuldiging tegen Asia kwam van moslims, die haar ten onrechte beschuldigden van godslastering van hun profeet. Toch zegt ze: ‘Ik haat hen niet dit die mij dit alles hebben aangedaan, maar ik vergeef hen.’ Ze zegt ook te bidden om vrede in de wereld, dat de Heere Jezus Zijn vrede zal brengen.

Asia’s man Ashiq vraagt om gebed voor het Hooggerechtshof, dat de aanklacht tegen Asia zal worden ingetrokken.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen

03-01-2016
Kerk
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies