GZB organiseert debatavond met Gert-Jan Segers en imam Yassin Elforkani

Op maandagavond 8 februari organiseert de GZB in Amersfoort een debatavond met als thema: De bedreigde kerk in het Midden-Oosten (en ook in Nederland?).

De avond begint met het verhaal van Sarmad, die uit Irak moest vluchten omdat hij christen was geworden. Bij een gerichte moordaanslag verloor hij zijn vrouw.

Discriminatie en zelfs verdrukking van christenen, kunnen we dat in de toekomst ook in Nederland verwachten? Over deze vraag, die veel Nederlanders bezighoudt, gaan Gert-Jan Segers (oud-GZB’er in Egypte en nu fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer) en Yassin Elforkani (imam in Amsterdam) met elkaar in debat. Bezoekers van de debatavond krijgen hierbij alle gelegenheid om te reageren of vragen te stellen.

Cees Rentier, directeur van Stichting Evangelie & Moslims, gaat in op de vraag hoe wij als christenen met moslims kunnen omgaan. Ook op deze bijdrage kan de zaal reageren. Ten slotte vertelt de GZB wat zij voor de kerk en christenen in het Midden-Oosten doet.

De avond wordt geleid door Andries Knevel en begint om 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via gzb.nl/debat.

De bedreigde kerk in het Midden-Oosten is het jaarthema van de GZB. De GZB organiseert de avond in samenwerking met Stichting Evangelie & Moslims.

Mathilde Schouwstra
© Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
11-01-2016
Onderwijs
https://www.gzb.nl/debat

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies