Youth Ambassadors van World Vision naar Zimbabwe

Zaterdag 16 januari zijn 6 Youth Ambassadors met World Vision naar Zimbabwe vertrokken. Zimbabwe is een land met veel armoede. Veel gebieden hebben te maken met een ernstig tekort aan voedsel en jongeren hebben er nauwelijks een toekomst.

De Youth Ambassadors willen hun verhaal horen, om het daarna in Nederland door te kunnen vertellen. En dat niet alleen, zij willen jongeren aansporen om mee te doen met Zip your Lip; een actie om geld in te zamelen voor jongeren in nood.

Tijdens de reis bezoeken de Youth Ambassadors diverse projecten van World Vision. Zo gaan ze op bezoek bij gezinnen die in een ondervoedingsprogramma geholpen worden. Ze bezoeken een lokaal ziekenhuis en draaien een poosje mee in de les op school. Ook ontmoeten ze hun Zimbabwaanse leeftijdsgenoten, waarmee ze dromen en wensen uitwisselen.

Ervaringen delen met andere jongeren

Zodra de jongeren op 23 januari weer terug zijn in Nederland, gaan zij aan de slag als Youth Ambassador van Zip your Lip. Met een Xperiencetour bezoeken zij scholen en groepen door heel Nederland. Zij delen hier hun eigen ervaringen met de jongeren. Op deze manier willen zij de Nederlandse jongeren bewustmaken van de armoedeproblematiek in Afrika en hen oproepen om mee te doen met Zip your Lip.

Actie Zip your Lip 2016

Zip your Lip is al 25 jaar de jongerenactie van World Vision. Ook dit jaar zippen duizenden jongeren door 24 uur lang niets te eten. Het geld dat zij daarmee ophalen, gaat naar ondervoedingsprojecten in Afrika. World Vision helpt vooral jonge kinderen die ernstig ondervoed zijn en behandelt hen tot ze weer op gezond gewicht zijn. Zij bieden niet alleen voeding, maar ook kennis en vaardigheden zodat de gezondheidswerkers en de lokale bevolking zelfstandig verder kunnen. Met elke 45 euro die de jongeren hier in Nederland ophalen, redden zij een kind in hongersnood.

Annelieke Dorst
© Henk-Jan Oudenampsen
18-01-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies