Winteractie voor mensen in Oost-Europa: hulp is vaak levensreddend

Voor vele duizenden mensen in Oost-Europa is het leven tijdens de extreem koude wintermaanden uitzichtloos. Maar u kunt hierin verandering brengen! Geef een donatie voor warme dekens, kleding en stookhout/kolen.

Oost-Europeanen schrikken niet van temperaturen van -25°C. Die komen elke winter voor. Maar wanneer je geen kachel hebt en leeft in schrijnende armoede, dan is het een ander verhaal. Veel gezinnen en ouderen die in die situatie verkeren, maken zich maanden van tevoren al grote zorgen. Hoe komen zij de winter door?

De kosten van levensonderhoud zijn in de winter hoger en het werk op het land ligt stil. Velen hebben dan ook geen inkomen. Ook alleenstaande moeder Tetyana heeft geen inkomen omdat zij geen opleiding heeft. Samen met haar drie kinderen woont ze in een voormalige kolchoz (een collectieve boerderij ten tijde van de Sovjet-Unie) in Oekraïne. Elke dag is het de vraag of er voldoende eten is voor haar gezin. Om nog maar niet te spreken van dekens, warme kleding en kolen/stookhout, die zij hard nodig hebben om zich te wapenen tegen de snijdende kou. Er is geen gas, geen elektriciteit. Er staat wel een kolenkachel, maar Tetyana heeft geen geld om kolen te kopen.

Maar er is ook goed nieuws. De lokale coördinatoren van Zending over Grenzen trotseren de kou en de modderige wegen. Zij brengen voedsel, kleding, dekens en stookhout. De hulp is vaak levensreddend. Maar dit kunnen zij alleen samen met u.

Dus geef uw donatie voor de Winteractie. Al vanaf € 26,- kunnen we een gezin helpen, maar uiteraard is elke gift welkom. Als u uw adres via de site van Zending over Grenzen achterlaat, sturen zij u als dank een winterpresentje toe.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
21-01-2016
Hulpverlening
https://www.zog.nl/kou

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies